Teknoloji

NVIDIA dört çekirdekli Kal-El mobil yongasını görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA, Mobil Dünya Kongresi kapsamında Kal-El Projesi kod adıyla anılan dört çekirdekli yongasetinin bir ön tanıtımını gerçekleştirdi. Bu dört çekirdekli yongasetin tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanılması hedefleniyor. NVIDIA yöneticileri Kal-El’in mevcut Tegra 2 yongasına göre beş kat daha iyi performans sunacağını tahmin ediyor.

Bir geliştirme aracı üzerinden Kal-El’in hünerlerini sergileyen NVIDIA yöneticileri işe yeni nesil dört çekirdekli yonganın 1440p çözünürlükteki (kabaca 1080p’nin iki katı çözünürlükteki) video akışını çözmesini göstermekle başladı. 2560 x 1440 çözünürlükteki bir video 2560 x 1600 çözünürlüklü bir monitörde oynatıldı.

Daha sonra oyun gösterimine geçildi. Slashgear editörünün telif haklarıyla ilgili çalışmaların tam olarak bitirilmemesi nedeniyle fotoğraf çekilmesine izin verilmediğini söylediği bu sunum oldukça canlı ve görsel açıdan etkileyiciydi. Tegra 2 ile çalışan tabletin 18-20 fps’lik değerle gösterebildiği oyunu dört çekirdekli yongaset 50-55 fps’lik değerle gösterebiliyordu.

War Drum Studio’nun Great Battles Medieval adlı oyunu da dört çekirdekli Kal-El üzerinde üç kat daha iyi performans sunuyor. War Dram Studio CEO’su Thomas Williamson’un dört çekirdekli geliştirme kartına bir önceki gece ulaştıklarını ve yoğun bir çalışmayla NVIDIA’nın söz konusu tanıtımına yetiştirdiklerini söyledi.

NVIDIA yöneticileri Kal-El tabanlı tabletlerin çıkışı için ağustos ayını, akıllı telefonlar içinse 2011 sonunu işaret etti. Görünüşe göre bu yol dört çekirdekli işlemci taşıyan tablet ve akıllı telefonlarla tanışacağımız yıl olacak.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER