Teknoloji

NVIDIA çift GPU çekirdekli GTX 690’ın ipuçlarını verdi

NVIDIA, Facebook sayfası üzerinden, çift çekirdekli GTX 690 GPU’nun gelişini müjdelediği düşünülen bir görseli yayınladı. Siyah rengin hakim olduğu bu görüntüden çok şey anlamak mümkün değil, NVIDIA’nın logosu ve “Geliyor” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz mesajın dışında. Ne var ki, soğutucuya benzeyen iki adet objenin varlığı yolda olan ürünün üst sınıf olduğu algısını uyandırıyor.

NVIDIA, son olarak GTX 680 olarak adlandırdığı ve 28 nm’lik yeni Kepler GPU mimarisini kullanan grafik işlemcisini duyurmuştu. Önceki nesil GPU’lara göre iki kat daha iyi grafik performansı sunan bu ürün güç tüketiminiyse belki düşük olmasa da aynı seviyede tutuyordu. Bazı incelemeler GTX 680’in şimdiye kadar çıkmış en hızlı tek GPU çekirdekli grafik kartı olduunu iddia ediyordu.

Spekülasyonlar NVIDIA’nın reklamının GTX 690’a vurgu yaptığı yönünde. Bu çift GPU çekirdekli grafik kartının da 28 nm Kepler mimarisini kullanacağı tahmin ediliyor. Ne var ki, NVIDIA’nın GTX 680’i yeni duyurması ve hâla o ürünü piyasaya yaymaya uğraşıyor olması, GTX 690’ın kısa vadede çıkmayacağı şeklinde yorumlanabilir. Yine de, bekleyip görmek gerekiyor.

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER