Teknoloji

NVIDIA CEO’sundan netbook, Ion ve Tegra yorumları

nvidia-ceo-huang-200-x-314NVIDIA’nın CEO’su Jen-Hsun Huang, LaptopMag sitesiyle bir söyleşi yapmış ve birçok konuda görüşlerini aktarmış. Huang günümüz netbook’larını görevini iyi bir şekilde yerine getirmeyen düşük maliyetli bilgisayarlar şeklinde tanımlıyor ve Atom işlemcilerinin yazılım endüstrisini ciddi bir biçimde yaralama potansiyeli taşıdığını söylüyor.

Ion platformuna da değinen Huang, Ion uyumlu sistemlerin hedeflenen fiyatının 399 $ civarında olduğuna inanıyor. Ayrıca Intel’in OEM üreticilerini ION’a adapte olma konusundaki cesaretlerini neden kırabileceği yönündeki yorumları da anlamadığını belirterek mükemmel bilgisayarların hem Intel’e hem de insanlığa büyük yarar sağlayacağını söylüyor.

AMD’nin Neo platformunun Intel’in Atom işlemci ve entegre grafik çözümünü yok edeceğine inanan Huang VIA’nın Nano platformunun Atom’un daha ötesi sayılacak jenerasyonda bir işlemciye sahip olduğunu, ancak VIA’nın yazılım uzmanlığı konusundaki eksikliğinin şirket için engel oluşturduğunu belirtiyor. Ayrıca ilginç bir fikir de ortaya atarak, NVIDIA’nın Tegra platformunun geliştirilerek 199$’a malolacak, 10 inç’lik ekrana, tam donanımlı klavyeye, 2-3 günlük pil ömrüne sahip ve Windows Mobile yüklü bir netbook’un geliştirilebileceğini vurguluyor.

İlgili — LaptopMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER