Teknoloji

NVIDIA CEO’su yılın üçüncü çeyreğinde mobil alanda büyüme bekliyor

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang bu hafta düzenlenen yatırımcılar konferansında 2013 mali yılında gelirlerin Wall Street’in beklentilerinin üzerinde olacağını dile getirdi. Analistler NVIDIA’nın 4.45 milyar dolar gelir elde edeceğini tahmin etmişti, şirket ise gelirlerinin 4.7 milyar ile 5 milyar dolar arasında gerçekleşeceğini öngörüyor. Öte yandan, Huang NVIDIA’nın brüt marjının grafik ve mobil işlemci serilerindeki büyümeyle birlikte yüzde 51 ile 53 arasında yatay bir seyir izleyeceğini dile getirdi.

Yatırımcılar için iyi olan bu haber NVIDIA’nın hisse senetlerinde de yüzde 5.5’lik bir artış sağladı. Huang daha önce yılın üçüncü çeyreğinde mobil tarafta büyümenin yatay bir seyir izleyeceğini belirtmişti. NVIDIA’nın tepe yöneticisi şirketini mobil pazara çok yeni olduğunu ve bu nedenle satışlar için detaylı bir tahmin sağlayamadığını belirtti. Bunlara ek olarak Huang, tablet üreticileri arasındaki patent sorunları nedeniyle bilinmeyenlerin söz konusu olduğunu ve bunun da ihtiyatlı bir bakış açısına yol açtığını vurguladı.

Huang, gelecekle ilgili olarak, dört çekirdekli NVIDIA yongaları barındıran yeni cihazların yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkmasını beklediğini dile getirdi. Huang, NVIDIA’nın ARM tabanlı yongalarının gelecek yıl Windows 8 tabletlerine girmesini de bekliyor. NVIDIA, Icera’nın satın alınmasıyla birlikte sahip olduğu kablosuz ana bant teknolojisini gelecek yıldan itibaren Tegra mobil işlemcilerine entegre etmek için çalışmalara başlayacak. Bu yongaların özellikle maliyetin önemli bir faktör olduğu genel kullanıcı kitlesine hitap etmesi bekleniyor.

NVIDIA’nın dört çekirdekli yongalarını barındıracak cihazların çıkışında geç kalınmasının nedeni, Huang’a göre, endüstriyel tasarımın mümkün oldukça mükemmel olması. Üstelik zamanın bir kısmı da ince ayar ve performans iyileştirmesine harcanmış.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER