Teknoloji

NVIDIA CEO’su GeForce Grid ile kablo TV’lerin videoya yaptığı etkinin benzerini video oyunlarına yapmayı amaçlıyor

İki hafta önce şirketin GPU Teknoloji Konferansında GeForce Grid adlı yeni GPU teknolojisini tanıtan NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang şirketin yıllık yatırımcı toplantısında bu platformla ilgili yeni detaylar verdi. GeForce Grid’in video oyunlarını akıllı telefon, tablet, PC veya uygulama çalıştırabilen TV’lere akıtmak için geliştirildiği belirtilmişti.

Yatırımcı toplantısında konuşan Huang şirketinin grafk açısından güçlü olan oyunları daha taşınabilir ve herkes tarafından oynanabilir hâle getirmek istediğini kaydetti. Huang’e göre tüm video oyun pazarı hâla nispeten küçük kalmakta. GeForce Grid ile kablo TV’nin video için yarattığı bir etkinin benzerini video oyunlar için yaratmayı hedeflediklerini kaydetti. Elverişliliğin çok miktarda paraya değeceğini de sözlerine ekledi.

NVIDIA bulut tabanlı oyun servisini kendi başına sağlamıyor, ona düşen sadece oyun içindeki karelerin oluşturulması, sıkıştırılması ve karşı tarafa gönderilmesi sırasında meydana gelebilecek gecikmeleri önleyen donanımları geliştirmek. OnLive ve NVIDIA’nın GeForce Grid ortağı Gaikai oyunların lisanslanması ve uzaktaki sunuculardan akıtılması sırasında büyük rol oynuyor. Aslına bakarsanız, OnLive sunduğu servisi ticarileştirdi ve oyunları hem teker teker hem de abonelik benzeri bir modelle satmaya başladı. Ancak ne OnLive ne de Gaikai de NVIDIA’nın belirttiği gibi kablo TV operatörüne benzer bir servis sağlayıcısından destek almıyordu. Bu arada NVIDIA CEO’sunun hayalini kurduğu TV’nin bir kanalını açıp oyun oynamaya başlama fikrinin gerçekleşmesi için biraz daha zaman geçecek gibi görünüyor, bu hâla bir hayal gibi görünüyor.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER