Teknoloji

NVIDIA CEO’su 199$’lık Tegra 3 tabletlerin bu yaz piyasaya gireceğini tahmin ediyor

Elektronik ürünlerin kaderi budur. Yeni teknolojinin üretim maliyetleri başlangıçta yüksek olduğu için ürünler de piyasaya yüksek fiyattan girer. Sonrasında maliyetler düşer, bu da piyasadaki fiyatlara yansır. Aynı durum şimdinin yüksek fiyatlı tabletleri için de farklı olmayacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi ortalıkta bir süredir 199$’lık ABD satış fiyatına sahip olacağı söylenen Google Nexus tablet dedikoduları dolaşıyor. 199$’lık fiyat hedefini koyan ise ABD’de büyük başarıya ulaşan ve o fiyattan satılan Amazon’un Kindle Fire tableti. NVIDIA CEO’Su Jen-Hsun Huang da bu durumla ilgili bazı tahminlerde bulunmuş, üstelik bunlar oldukça iddialı tahminler. Huang’e göre yüksek profilli Tegra 3 yongasını barındıran tabletlerin fiyatı önümüzdeki yaz sadece 199$’a inebilir.

Aslında NVIDIA CEO’su bu açıklamasıyla birlikte kendisiyle çelişmiş oldu, çünkü geçtiğimiz kasım ayında verdiği bir demeçte de 299$’lık Tegra 3 tabletlerin 2012’nin ortalarında çıkacağını söylemişti. Belki de bunu bir çelişki olarak değil de hızlı değişen pazar koşullarından mağdur olma olarak değerlendirelim, ne dersiniz?

İlgili – Bits Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER