Eğlence

Nvidia 4K HDR desteğine sahip 65 inç oyun monitörleri geliştiriyor

Nvidia BFGD (Büyük Formatlı Oyun Ekranı) adını verdiği ekran teknolojisini CES 2018’de duyurdu. 65 inç büyüklüğündeki söz konusu monitörler; Acer, Asus ve HP gibi bilgisayar üreticileri tarafından kullanıcılara ulaştırılacak. Monitörler 4K HDR çözünürlük desteğine de sahip olacak.

Devasa monitörler, Nvidia’nın G-Sync teknolojisini de barındıracak. Bu da monitörleri üst segment oyun bilgisayarları için çok uygun hâle getiriyor. Söz konusu monitörlerde Nvidia Shield de entegre olarak bulunacak. Bu da BFGD sahiplerinin çok sayıda uygulamaya erişebileceği ve Google Asistan desteğinden yararlanabileceği anlamına geliyor.

nvidia bfgdG-Sync teknolojisinin bu denli büyük ekranlara entegre edilmesi bir sürpriz olarak nitelenebilir. 120 Hz yenileme oranı ve 4K çözünürlük desteği kullanıcılara üst sınıf bir görüntü deneyimi vadediyor.

Acer geçtiğimiz yıl 27 inç büyüklüğünde bir 4K HDR monitörü tanıtsa da, bu monitör henüz piyasaya sürülmüş değil. 144 Hz yenileme oranına sahip olmasıyla da dikkat çeken monitörün fiyat etiketinde yazacak rakam da hâlâ bilinmiyor.

Nvidia BFGD fiyatları konusunda bilgi vermedi

Nvidia BFGD teknolojisine sahip 65 inç monitörlerin muhtemel fiyatı konusunda bilgi vermese de, bu monitörlerin fiyatlarının oldukça yüksek olacağını tahmin etmek zor değil. BFGD monitörler, hafta boyunca CES 2018’de sergilenecek.

İLGİLİ HABERLER