Teknoloji

NVIDIA, Atom işlemci desteği için Intel’i ikna etmeye çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA geçtiğimiz Perşembe günü Tayvan’lı bilgisayar üreticilerini ziyaret ederek, onlardan Intel’in Atom işlemcilerinin GeForce 9400M ve benzer yongasetlere uyumlu hale getirilmesi için destek istemiş. Mevcut Atom işlemcileri sadece kendi platformundaki grafik kartını kullanıyor. Intel, NVIDIA’ya izin verirse daha iyi grafik kapasiteli netbook ve nettop’lar görebiliriz.

NVIDIA, bu konu hakkında doğrudan Intel ile pazarlığa girişti mi? Şirket bunun hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak görünen o ki, başarısızlık NVIDIA’yı yeni taktikler denemeye itmiş. Hangi şirketlerin aracı olarak araya sokulduğu bilinmiyor, yine de bunlar en çok netbook satan iki şirket; ASUS ve Acer olabilir.

NVIDIA’nın Intel’i ikna kampanyası gösteriyor ki, NVIDIA’nın netbook’lara ihtiyatlı bakışı değişiyor. Şirket hibrit grafik kartlarını ve kontrol yongalarını düşük kapasiteli ve maliyetli netbook’lara yerleştirmek konusunda oldukça ilgili olmaya başlıyor. Kezâ bir çok netbook HD video ve 3D uygulamaları ile çalışırken sorun yaşıyor.

İLGİLİ HABERLER