Teknoloji

Nvidia-Arm anlaşması İngiltere tarafından yine incelenecek

arm nvidia satın alma

İngiliz hükümeti Nvidia ve Arm arasındaki anlaşma üzerindeki ilk incelemesinden memnun olmamış gibi görünüyor. Reuters’in haberine göre, Dijital ve Kültür Sekreteri Nadine Dorries, ülkenin Rekabet ve Pazarlar İdaresi’nden incelemenin ikinci aşamasını gerçekleştirmesini isteyecek. Nvidia’nın Arm’ı satın alması nedeniyle başlatılan incelemeyle ilgili duyurunun önümüzdeki hafta yapılabileceği belirtiliyor.

İkinci incelemenin yaklaşık altı ay sürmesi öngörülüyor. Bu incelemenin ardından yetkililerin anlaşmayı engelleyebileceği, mevcut şekliyle onaylayabileceği veya onay için bazı tavizler isteyebileceği belirtiliyor.

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Departmanı’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Nvidia ise Engadget sitesine gönderdiği açıklamada, endişelerin giderilmesi için İngiliz hükümetiyle birlikte çalışılacağı belirtildi.

Nvidia, şimdiye kadar mesaisinin büyük kısmını Arm’ı satın almasının Arm’ın tarafsızlığına zarar getirmeyeceğini anlatmak için harcamıştı. Şirket, satış tamamlandıktan sonra da Arm’ın mevcut açık lisans modelinin uygulanmaya devam edeceğini belirtiyor.

İkinci inceleme, Nvidia ve Arm arasındaki anlaşmanın onaylanmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak devletlerin satışa dair endişeleri, Nvidia’nın bazı tavizler vermek zorunda kalabileceğini gösteriyor. İkinci inceleme, anlaşmanın onay sürecinin tamamlanması için daha uzun bir süre olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER