Eğlence

Nvidia Ansel Shadow of War ve PES 2018 ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia anselOyun oynarken oyunun sadece görüntülemekte olduğunuz tek bir anını dondurduğunuz ekran görüntüleri çok gerilerde kaldı.

GTX 1080 ile birlikte duyurulmuş olan Ansel sayesinde aldığınız bir ekran görüntüsünü daha sonra ayarlama imkanına sahip oluyorsunuz. Çekimin açısını değiştirebilir, yakınlaştırma veya uzaklaştırma derecesini ayarlayabilir ve hatta çeşitli filtreler ekleyebilirsiniz.

Nvidia Gamescom 2017 etkinliğinde hem Shadow of War hem de Pro Evolution Soccer 2018 oyunlarının daha en baştan Ansel destekli olacağını açıkladı. Ansel’in Pro Evolution Soccer 2018’de nasıl çalışacağı Nvidia’nın düzenlediği Gamescom konferansında gösterildi.

Ancak Ansel ile ilgili duyurular bu kadarla sınırlı kalmıyor. Nvidia Ansel içinde yeni bir özelliğin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu özellik sayesinde alınan görüntülerde değişiklikler yapmak, bunlara bir sanatçı dokunuşu katmak mümkün olacak.

Style Transfer, yani Stil Transferi adı verilen bu özellik otomatik öğrenme algoritmalarından yararlanarak bir görüntünün tarzını verdiğiniz referansa göre değiştirebilirsiniz. Böylelikle ekran görüntü istediğiniz tarza uyarlanacaktır. Eğer aldığınız portre görüntüsünün bir Monet tablosu gibi görünmesini istiyorsanız, bunu yapabileceksiniz.

Style Transfer’in ilk örnekleri çok mükemmel görünmese de, bu özelliğin daha ilk aşamada olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sabit fotoğraflarla ilgilenmeyenler için Nvidia, Shadow Play Highlights olarak adlandırılan bir özellik daha sunuyor. Bu özellik sayesinde de en beğenilen anlardan oluşan kısa oyun oynanış video klipleri oluşturmak mümkün oluyor. Bu özellik dePlayer Unknown’s Battlegrounds ile gelecek.

İLGİLİ HABERLER