Eğlence

NVIDIA 3D Vision destekli makinelerle YouTube üzerinde 3D video keyfi – Video

NVIDIA ve YouTube uyarılar da içeren bir duyuru yaparak 3D YouTube videolarının NVIDIA 3D Vision PC ve dizüstü bilgisayarlardan Firefox 4 aracılığıyla izlenebileceğini açıkladı.

Eğer sürücü versiyonu 275 veya daha üst olan bir NVIDIA GeForce GPU barındıran makine sahibiyseniz, bir 3D Vision monitör, dizüstü bilgisayar, projektör veya DLP HDTV’yi kullanarak YouTube’un sunduğu 3D güzelliklerinin tadına varabilirsiniz. Tabii bunun için bir de Firefox 4 kullanmanız ve video oynatıcısını HTML5 tabanlı olarak ayarlamanız gerekiyor. YouTube’un HTML5 desteği hâla kısıtlı, standart YouTube kanalları üzerinden HTML5 tabanlı içerik oynatılmıyor, öncelikle YouTube’un HTML5 test sayfasına girip deneme sürecini başlatmanız gerekiyor.

Bu arada herşeyden önemlisi aktif 3D gözlükleri de unutmamanız gerekiyor. Eğer yukarıdaki gereksinimleri karşılayan bir sistem sahibiyseniz, aşağıdaki 3D videoyu düzgün biçimde seyredebilirsiniz. YouTube üzerinde 3D görüntüleme ayarlarını yapmak için aşağıdaki video oynatıcı penceresinin altında yer alan 3D ikonuna tıklayarak 3D seçeneklerini açabilir ve “Options” seçeneğine tıklayarak YouTube.com üzerindeki 3D ayarlar sayfasını açabilirsiniz. Bu sayfada HTML5 fonksiyonunu seçmeyi unutmayın. Bu arada eski “cyan and red” yöntemini seçerek YouTube’un sunduğu 3D videoları izleyebilirsiniz.

Video: NVIDIA 3D Vision PC

İlgili – NVIDIA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER