Teknoloji

Nüfusu beş yüzün altındaki yerleşim yerleri için mobil altyapı ihalesine en düşük teklif Turkcell’den geldi

Nüfusu beş yüzün altında olan ve mobil iletişim altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerine evrensel hizmet yükümlüsü olarak hizmet verecek mobil operatörün belirlenmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açtığı ihalede en düşük teklif KDV hariç 312 milyon 773 bin lira ile Turkcell tarafından verildi. İhaleye katılan bir diğer mobil operatör Avea ise KDV hariç 516 milyon 73 bin 464 liralık bir teklif verdi.

İhale komisyonu başkanı ve Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı İlhami Türkay komisyonun dosyaları detaylı bir şekilde inceleyeceğini ve bundan sonra kararını vereceğini dile getirdi. Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik tarafından verilecek onayın ardından ihale süreci sonuçlanacak. Anadolu Ajansı’nın konuyla ilgili haberine göre ihale konusu alan 1799 yerleşim yerini ve 300 bin nüfusu kapsayacak. İhalenin yaklaşık maliyetiyse 473 milyon 280 bin 614 lira olarak hesaplandı. İhale sonuçlandıktan sonra başlayacak alt yapı çalışmaları 3 yılda tamamlanacak. Altyapı bedeli Evrensel Hizmet Fonu tarafından karşılanacak, ihaleyi kazanan mobil operatör diğer GSM operatörlerine ve onların abonelerine şebekeyi kullanma izni verecek.e

Turkcell’den de konuyla ilgili olarak aşağıdaki gibi bir açıklama yapıldı:

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı?nın önderliğinde ve Evrensel Hizmet kapsamında 500 nüfusun altında mobil altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerine evrensel hizmet yükümlüsü olarak hizmet verecek olan işletmecinin belirlenmesi için yapılan ihaleye teklif sunarak, bu projenin bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz. İhale komisyonu değerlendirmesini tamamlandıktan sonra Bakanlığımız tarafından evrensel hizmet yükümlüsü olarak görevlendirilmemiz durumunda mobil iletişim altyapısını kurarak en iyi hizmeti sunmak ve burada yaşayanlar için uzakları yakın hale getirmek amacıyla bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Nüfusa göre %99,17 oranındaki kapsamamız ve her geçen gün artan yaklaşık 32.500  iletişim ünitesi sayımızla, kapsamadaki gücümüzü arttırarak devam ettireceğiz.”

İlgili >> Anadolu Ajansı

İLGİLİ HABERLER