Manşetler

Her iki tarafında ekran taşıyan Nubia Z20 güçlü özelliklerle geliyor

nubia z20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2019’da çift ekranlı Nubia X ürününü gösteren Nubia, şimdi bu teknolojisini yeni amiral gemizi Nubia Z20 ile dünya çapında kullanıcı kitlesine sunuyor.

Herhangi bir ekran çerçevesine veya hareket eden kamera parçasına sahip olmayan Nubia Z20, kenardan kenara yayılan kavisli ekranı ve yenilikçi tasarım çözümüne sahip selfie kamerasıyla geliyor. Telefonun her iki yanına da dokunmatik ekranlar yerleştiren Nubia, bu şekilde tek bir tarafta bulunan kameraların hem standart hem de selfie fotoğraf çekimi yapmasını sağlıyor.

Nubia Z20’nin çerçevesiz 6.42 inç Full HD+ ekranı herhangi bir çentik ya da delik barındırmıyor. Ayrıca selfie kamerası için de motorlu bir mekanizma kullanılmıyor. Cihazın arkasında da 5.1 inçlik bir dokunmatik ekran var. Kullanıcılar bu ekranı yüksek kaliteli kameralarla fotoğraf veya video çekimi için kullanabiliyor.

Ekran teknolojisine ek olarak, Nubia Z20’de amiral gemisi telefonda olmasını beklediğimiz teknik özellikler toplanıyor. En yeni Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemci, profesyonel seviyede üç arka kamera, F2FS hızlı dosya sistemi, 8 GB RAM, 4000 mAh kapasiteli pil ve 27W hızlı şarj bunların arasında yer alıyor.

Nubia Z20’nin üç kamerası selfie kamera gibi de kullanılıyor

Z20’nin arkasında yer alan üç kameraya baktığımızda; 48 megapiksel optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera, 122.2 derecelik görüş açılı 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 8 megapiksel, 3 kat optik yakınlaştırmalı telefoto kamerayı görüyoruz. 30 kat dijital zum yeteneği de mevcut. Bu arada Nubia Z20, sadece 8K ultra yüksek çözünürlüklü video kaydını değil, aynı zamanda HDR10 10-bit video kaydını da destekliyor. Gelişmiş Pro Mode özelliği ve yükseltilmiş Super Night Mode gece modu sayesinde, Z20 fotoğrafçılar, canlı yayın yapanlar ve normal kullanıcılar için epey işlevsel olacaktır.

Nubia’nın ikili ekran teknolojisi sadece fotoğrafçılıkla ilgili değil. Bu telefon akıllı telefon kullanma deneyimini de değiştirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar iki ekranı da özgürce, birbirinden bağımsız şekilde kullanabilecek. Oyunlar, mesajlar, uygulamalar arasında da hızlı geçiş sağlanıyor. Arka ekran sürekli açık ekran gibi kullanılabiliyor. Ekrana yerleştirilecek tetik tuşları da Android oyunlarını oynarken kontrolde kolaylık sağlayacaktır. Red Magic’in Game Space oyun merkezi de oyuncular için bu telefonu akıllı seçim hâline getiriyor.

Nubia Z20’nin ayna görünümlü parlak metal çerçevesi ve kavisli cam ile tamamlanıyor. Telefonda Corning Gorilla Glass 5 camlar kullanılıyor. Arka ekranda mavi ışık engellemeyi sağlayan kaplama mevcut, böylelikle gece vakti daha iyi bir görüş sunulacaktır. Arka ekran aynı zamanda gelen aramalar, müzik parçaları, oyunlar gibi içerikler için ritmik aydınlatma efektlerini de sunuyor.

Nubia Z20, 14 Ekim tarihinde dünya çapında satışa sunulacak. Telefonun mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği bulunacak.

İLGİLİ HABERLER