Teknoloji

Nubia Red Magic Mars Ön İnceleme – Video

nubia red magic mars

Mobil Dünya Kongresi’nde sık uğradığımız standlardan bir tanesi Nubia oldu. Hatta sırf bu şirket için 1. salona kadar yol tepme zahmetinden kaçınmadık. Burada denk geldiğimiz Android telefonlarından bir tanesi de geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulan ve Çin’de piyasaya sunulan Nubia Red Magic Mars oldu. Oyun odaklı Android telefonlarının son örneklerinde biri olan Red Magic Mars, Snapdragon 845’in gücünü, oyun severlerin hoşuna gidecek tasarım unsurları ve özelliklerle buluşturuyor.

6 inç ekran 18:9 görüntü oranına, çentiksiz tasarıma ve 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip. IPS LCD teknolojili ekranın canlı renkler sunuyor, parlaklık da yeterli. Oyunlar için elverişli bir ortam sunuyor. Snapdragon 845 artık en yeni Qualcomm işlemcisi değil, ancak Android oyunlarının altından kalkabilecek güce sahip durumda. Telefonun 10 GB RAM’e kadar çıkan bir versiyonu da bulunuyor. Depolama alanı da 256 GB’ye kadar çıkıyor. Ancak 6 GB RAM’li versiyon bile çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Tabii ki, daha fazla RAM, oyunlar veya uygulamalar arası geçişlerde kalınan yerden devam etme şansını artıracaktır.

Nubia, oyuncuların kameraya pek fazla ilgi göstermeyeceğini düşünerek arkaya tek bir kamera yerleştirmiş. 16 megapiksel, f/1.8 kamera kağıt üstünde düşük ışıkta bile iyi performans gösterir gibi görünüyor. Önde de 8 megapiksel kamera var. 3800 mAh kapasiteli pil, doya doya oyun oynasanız bile bir günü çıkarabilecek gücü sunacak yeterlilikte duruyor.

nubia red magic mars

Red Magic Mars’ın keskin hatları mevcut. Siyah renkli modeldeki kırmızı çizgiler dikkat çekici. Bir de kırmızı renkli versiyonu var. Telefonun arkasında LED aydınlatma şeridi bulunuyor. Kullanıcı arayüzünden bu LED’in ışık rengini veya çalışmasını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca sağ kenarda yukarıya ve aşağıya doğru yerleştirilmiş iki adet dokunmatik kontrol düğmesi var. Konsol kumandalarındaki omuz tuşları gibi işleyen bu tuşlara işlev atayabilir, dokunmatik ekran yerine buradan kontrol sağlayabilirsiniz. Bir de sol kenarda, üst kısma doğru kırmızı renkli bir düğme var. Bu da Game Boost adı verilen bölüme girmeyi sağlıyor.

Game Boost bölümünde oyunlara kolay yoldan ulaşım sağlanırken, oyun performansını artırma, bildirimleri engelleme, 4 boyutlu titreşim gibi araçlardan yararlanılabiliyor. Game Boost düğmesini kullanarak oyun keyfini başlatma süresini fazlasıyla kısaltabilirsiniz.

Telefonda Android 9 Pie yüklü geliyor. Nubia, saf Android’den fazla uzaklaşmadan ufak tefek dokunuşlarla kullanıcı arayüzüne bir oyun telefonu havası kazandırmış.

Nubia Red Magic Mars, bütçesi Razer, Asus ROG gibi üreticilerin telefonlarına yetmeyenler için uygun bir alternatif gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER