Teknoloji

Nubia Flip 5G ile katlanabilir telefon rekabetinde yerini aldı

nubia flip 5g

Katlanabilir telefon pazarı yeni cihazlarla genişlemeye devam ediyor. Bu cihazlardan birisi de Nubia Flip 5G oldu. 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) tanıtılan cihaz, Nubia’nın ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor.

Nubia’nın çatı şirketi ZTE, kısa süre önce Libero Flip isimli katlanabilir telefonunu gözler önüne çıkarmıştı. Flip 5G’nin bu cihazla neredeyse aynı olduğunu belirtmek gerekiyor. Libero Flip’te Snapdragon 7 Gen 1 işlemci, 50 megapiksel ana kamera ve 6.9 inç OLED ekran bulunuyor.

Flip 5G’de de 6.9 inç büyüklüğünde katlanabilir ekran mevcut. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekran, 2790 x 1188 piksel çözünürlük sunuyor. 1.43 inç büyüklüğündeki yuvarlak kapak ekranının çözünürlüğü ise 466 x 466 piksel. İkinci ekran ana kamerayla çekilen selfie’ler için vizör işlevi görebiliyor. Buna ek olarak; medya kontrolü, hava durumu bilgisi, aramaları yanıtlamak gibi işler için de ikinci ekrandan yararlanılabiliyor.

Nubia Flip 5G için ne kadar ödemek gerekiyor?

Nubia’dan verilen bilgiye göre, Flip 5G’nin çift raylı menteşe sistemi 200 binden fazla kez katlanıp açılabiliyor. Bunun endüstri standardı olduğunu belirtmek gerekiyor. 50 megapiksel ana kamerayı 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel kamera mevcut. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 4310 mAh pil veriyor.

Nubia Flip 5G, 599 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Çıkış tarihi henüz açıklanmayan telefon, altın ve siyah renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER