Teknoloji

Nubia Alpha giyilebilir akıllı telefon rüyasını gerçeğe dönüştürüyor

nubia alpha
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IFA 2018‘de sergilenen ilgi çekici prototip ürünlerden bir tanesi de Nubia Alpha. ZTE‘nin bir iştiraki olan Nubia’nın Android tabanlı cihazı “giyilebilir akıllı telefon” olarak nitelendiriliyor.

Nubia Alpha herkesin rüyasını kurduğu cihazlardan bir tanesini gerçeğe dönüştürüyor. Kullanıcının bileğine taktığı bu akıllı cihaz, büyükçe ekranı sayesinde bir akıllı telefonun işlevlerini yerine getiriyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu cihazın yıl bitmeden önce Çin’de satışa sunulması planlanıyor. Eğer işler planlandığı gibi giderse, aynı zamanlarda dünya çapında piyasaya çıktığını da görebiliriz.

Nubia, bu cihazı IFA‘da cam vitrin arkasında sergilemeyi tercih ediyor. Ancak meraklı kişilere de göstermeden geçmiyor. The Verge sitesi editörü de deneyenlerden bir tanesi. Her ne kadar fuardaki görevliler editörün bu cihazı bileğine tamamen takmasına izin vermemiş olsa da, hantal görünümüne rağmen gayet hafif ve bilekte taşınabilir his verdiği belirtiliyor. Özellikle büyük boyutlu saatleri takmayı sevenler için Nubia Alpha ilgi çekici bir ürün olabilir.

Alpha’nın ince ve uzun OLED paneli metal saat kayışının içine yerleşiyor. Plastik kılıfa da selfie kamerası tutturulmuş. IFA’da çalıştırılmış olan yazılım bir sunum paketi; sadece egzersiz takibi, telefon görüşmeleri yapma, müzik kontrolü, Telefonumu Bul gibi işlevleri gösteriyor.

Samsung bu yılın sonuna kadar katlanabilir telefonunu çıkarmayı planlarken Huawei de aynı yarışa dahil olmayı hedefliyor. Nubia‘nın prototipini de dikkate aldığımızda, geleceğin esnek ekranlarla dolu olacağını söyleyebiliriz.

Nubia bu cihazın ekran çözünürlüğü, işlemci, bellek, pil ömrü gibi gibi teknik özelliklerini açıklamadı. Ancak şirket, Alpha‘nın bir akıllı telefonla hemen hemen aynı fiyattan satılacağını kaydetti. Ne var ki, bu saat biçimli akıllı telefonun başarılı olabilmesi için uygulama desteğine ihtiyaç var. Android uygulamaları ince ve uzun ekrana adapte edilmedikten sonra bunlar çalışacak gibi görünmüyor. Gösterilen yetenekler de modern bir akıllı saatinkinin ötesine geçmiyor.

İLGİLİ HABERLER