Teknoloji

Nuance ve ZTE sesle komut destekli Android cihazları için yeni bir anlaşma imzaladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ZTE ve Nuance, ZTE cihazlarında sesle başlatılan servislerin hayata geçirilmesi için yeni bir anlaşma imzaladı. Yine birden fazla yılı kapsayan anlaşma bu sefer ZTE’nin henüz çıkış yapmayan, çıktığındaysa yirmiş beşten daha fazla dili destekleyecek Araç Modu uygulamasından yararlanacak araç içi servislerine daha fazla odaklanıyor.

Diğer araç içi sistemlerde olduğu gibi ZTE’nin uygulamasında da öncelikli amaç sürücünün bir yandan cep telefonuyla etkileşim kurarken bir yandan da aracını güvenli bir şekilde kullanmaya devam etmesi. Nuance’in oldukça başarılı sesten yazıya dönüştürme tekniği sayesinde sürücüler mesajı dikte ettirme, arama kontrolü veya müzik komutlarını verme gibi işleri herhangi bir veri bağlantısı kurmaya gerek bıraktırmadan yapma fırsatı sunacak.

ZTE’nin araç modu işlevi tetikleyici bir sözle aktifleştiriliyor. Sonrasında sürücü gözünü yoldan, elleriniyse direksiyondan ayırmadan akıllı telefonuna istediklerini yaptırabiliyor. Kullanıcılar verdikleri herhangi bir komutu yarıda kesme, devam eden çağrıyı yarıda bırakma gibi işlemleri sadece sesli komutlarla yapabilecek. Ayrıca diledikleri takdirde sistemi “rahatsız etme” moduna sokarak evlerine veya iş yerlerine kadar rahat bir yolculuk yapabilecek. ZTE’nin Araç Modu yüklü cihazlarının bu yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER