Teknoloji

Nova Launcher 5.5 Google Play Store’daki yerini aldı

nova launcherNova Launcher’ın en yeni sürümü, biraz zaman alsa da sonunda kullanıcıların karşısına çıktı. Söz konusu versiyon, Pixel 2’nin arayüz deneyimini diğer Android telefonlarda da yaşamayı mümkün hâle getiriyor. Bunun için akıllı telefonda Android 8.0 Oreo’nun yüklü olmasına da ihtiyaç duyulmuyor. Nova’nın başlatıcısıyla sadece Google’ın en yeni Pixel telefonlarında bulunan bazı özellikler diğer Android telefonlara, hatta daha eski Android sürümlerine geliyor.

“Uyarlanabilir ikonlar”, Android için başlatıcı ve tema geliştirenler arasında moda sözcük gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde, telefon üreticisinin arayüz tercihine bağlı olarak, tek bir ikona farklı bir şekil kazandırılması mümkün hâle geliyor. Google bu özelliği Android 8.0 ile sunsa da, en yeni Nova sürümüyle Android 5.0 Lollipop yüklü cihazlarda bile bu imkandan yararlanılabiliyor.

Güncelleme Pixel 2’nin tartışılan özelliklerinden birini de daha geniş bir kitleye taşıyor. Nova Launcher 5.5, Google arama çubuğunu ekranın alt kısmındaki dock’un üzerine yerleştiriyor. Böylelikle arama çubuğu daha belirgin ve daha kolay erişilebilir hâle geliyor.

Nova Launcher 5.5 ile Android telefonlar daha fazla işlev kazanıyor

Nova Launcher 5.5 ile uygulama kısayolları için Android 8.1 ile sunulan bildirimler tüm Android sürümlerine ulaşıyor. Bazı özellikler içinse belli Android sürümlerine sahip olmak gerekiyor. Yine de, Nova’nın en yeni sürümüyle eski Android telefonlar güncel işlevlere kavuşmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER