Teknoloji

Nothing Phone 2a, özel Dimensity 7200 Pro işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak

nothing phone 2a

Nothing Phone 2a, MediaTek ile birlikte geliştirilmiş özel Dimensity 7200 Pro işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Nothing’den yapılan açıklamaya göre, bu yeni işlemci Phone 1’e ve bu telefonun Snapdragon 778G+ işlemcisine kıyasla yüzde 18’lik bir performans artışı vadediyor. Bu işlemcinin yüzde 16 daha az güç tükettiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

TSMC’nin ikinci nesil 4 nm süreciyle üretilen bu işlemcinin tercihi, Nothing için önemli bir karar niteliği taşıyor. Şirketin bu telefon için Qualcomm Snapdragon 782G ve 7s Gen 2 seçeneklerini değerlendirdiği de belirtilmişti.

Dimensity 7200 Pro’da sekiz adet CPU çekirdeği bulunuyor. İki adet 2.8 GHz Arm Cortex-A715 çekirdeği altı adet Arm Cortex-A510 çekirdek tamamlıyor. Daha önce sızan AnTuTu benchmark testinden telefon 738.164 puan almıştı. Nothing aynı zamanda okuma ve yazma hızlarını artırmak için geliştirilen Smart Clean optimizasyon özelliğini duyurdu.

Nothing Phone 2a, 5 Mart’ta tanıtılacak

Nothing aynı zamanda işlemci ve Nothing OS yazılımı arasındaki gelişmiş entegrasyona dikkat çekiyor. Şirket ekran ve modem gibi bileşenlerin daha az güç tüketeceğini de belirtiyor. Nothing, Dimensity 7200 Pro sayesinde telefon ve Windows PC’ler arasındaki dosya transfer hızlarının da artacağını belirtiyor.

Nothing Phone 2a, 5 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak. Bu tarihten önce Nothing’den telefon ve özellikleri hakkında yeni paylaşımların gelmesi pek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER