Teknoloji

Nothing’in ilk akıllı telefonunun tanıtım tarihi belli oldu

nothing phone 1

Nothing‘in ilk akıllı telefonunun tanıtım tarihi belli oldu. Nothing Phone 1 adını taşıyan cihaz, 12 Temmuz’da gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 18.00’da başlayacak.

Nothing’in tanıtım tarihiyle ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “İlk akıllı telefonumuz ve en önemli ürünümüz. Nothing’in yolculuğunun gerçek başlangıcı. Teknolojiyi yeniden eğlenceli hâle getirmek istiyoruz. Sektörün bize öğrettiği her şeyi unutmak için bir davet.”

Nothing, OnePlus’ın kurucularından Carl Pei tarafından kurulmuştu. Pei, Oppo’yla birleşmesinden önce OnePlus’tan ayrılmıştı. Pei’nin geçmişine bakınca Nothing’in bir telefon çıkarması şaşırtıcı görünmüyor. Pei’nin 2022 Mobil Dünya Kongresi’nde sektörün önde gelen isimlere telefon prototipi gösterdiğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti.

Nothing de Qualcomm Snapdragon işlemci taşıyan ilk telefonunu yaz aylarında tanıtacağını daha önce açıklamıştı. Akıllı telefonun Android’in modifiye edilmiş versiyonu olan “Nothing OS” platformuyla çalışacağı biliniyor. Şirketten yapılan açıklamada, platformun Android’in en iyi özelliklerini sunacağını ve özel sesler, yazı tipleri ve renkler barındıracağı belirtilmişti.

Nothing Phone 1 tanıtım etkinliği İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilecek. Etkinlik şirketin internet sitesinde canlı yayınlanacak. Etkinliği izlemek için buradan kayıt yaptırılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER