Teknoloji

Nothing Phone 1’in taşıyacağı işlemci Snapdragon 778G Plus olacak

nothing phone 1

Nothing’in ilk akıllı telefonu olan Phone 1, Qualcomm’un orta seviye Snapdragon 778G Plus işlemcisiyle birlikte gelecek. Input Mag‘in verdiği haberle ortaya çıkan bu durum, Nothing Phone 1 modelinin Snapdragon 8 Plus Gen 1 gibi amiral gemisi Qualcomm işlemciyle donatılmış bir cihazın ham performansına sahip olma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geliyor.

Nothing kurucusu Carl Pei, Input Mag’e şirketin daha düşük özellikli çipi tercih ettiğini çünkü bunun daha iyi bir fiyat, performans, ısı çıkışı ve güç tüketimi karışımı sunduğuna inandığını söylüyor. Nothing, 778G’nin Plus varyantının, normalde Qualcomm’un amiral gemisi yonga setlerinde var olan kablosuz ve ters kablosuz şarjı gibi özellikleri desteklediğini de söylüyor. Snapdragon 778G Plus, önceki 778G’den biraz daha yüksek bir CPU saat frekansına sahiptir.

Şimdiye kadar gördüğümüz Nothing Phone 1 görüntüleri beyaz renkli modeline odaklanmış olsa da, son sızıntılar siyah bir versiyonun da olacağını gösteriyor. Twitter’ın sızıntı kaynaklarından Ishan Agarwal, beyaz modelle aynı şekilde aydınlatılmış ışık şeritlerine sahip olacak ikinci rengin görüntülerini yayınladı. 9to5Google‘a göre, teknik özelliklerle ilgili diğer söylentiler arasında 6.55 inç 120Hz ekran, 45W hızlı şarjlı 4.500mAh pil ve 8GB RAM yer alıyor.

Nothing, önümüzdeki ayın ortalarına doğru tanıtılacak Phone 1 ile ilgili paylaşımlar yapmaktan çekinmiyor. Öncelikle bu ayın başlarında arka tasarımını sergiledi. Geçtiğimiz günlerde ise, arkasındaki aydınlatılmış ışık şeritlerini detaylandırmak için YouTube yapımcısı Marques Brownlee’ye örnek bir telefon verdi. Ayrıca bu telefon ABD’de satışa sunulmayacak, Avrupa odaklı bir model olacak. Türkiye’ye de gelmesini beklemiyoruz. Tüm bu verilerin ışığında, 12 Temmuz’daki resmi tanıtımda açıklanacak tek şey fiyatı ve çıkış tarihi olacak.

İLGİLİ HABERLER