Teknoloji

Nothing Phone 1 Android 13 güncellemesini bu yıl almayacak

nothing phone 1 nothing os 2.0
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nothing’in ilk akıllı telefonu Nothing Phone 1 geçtiğimiz ay gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefon Nothing OS arayüzüyle kullanıcılarına saf Android’e yakın bir deneyim sunuyordu. Bu nedenle pek çok kişi telefonun Android 13 güncellemesini kısa süre içinde alacağını düşünmüştü. Ancak işler bu şekilde ilerlemeyecek.

Nothing’den yapılan açıklamada, Phone 1’in Android 13 güncellemesini 2023’ün ilk yarısında alacağı belirtildi. Bu da ocak ayından haziran ayının sonuna kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Şirket bu süre zarfında kullanıcı deneyimini iyileştirmek için başka yazılım güncellemeleri yayınlamaya devam edecek.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Phone 1’in kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmek için son derece sıkı çalışıyoruz. Bunu sağlamak için işletim sistemi güncellemeleri standart şekilde indirmeye açık olacak. Android 13 ise 2023’ün ilk yarısında Phone 1 kullanıcılarıyla buluşacak. Bundan önce yazılım güncellemeleriyle Phone 1’in donanımına ince ayar yapacağız. Sizi gelişmelerden haberdar edeceğimize emin olabilirsiniz.”

Nothing Phone 1 için dört yıl boyunca her ay güvenlik yaması yayınlama ve üç büyük Android güncellemesi sözü verilmişti. Snapdragon 778G+ işlemcili telefon 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz LCD ekrana sahip. Bu ekran telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

Nothing Phone 1 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 33W kablolu ve 15W kablosuz şarj desteğine sahip. 16 megapiksel ön kamera ve 50 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera da telefonda mevcut.

İLGİLİ HABERLER