Teknoloji

Nothing’in özel Android başlatıcısı Nothing Launcher belirli telefonlar için dağıtımda

nothing launcher

OnePlus’ın kurucusu Carl Pei’nin yeni macerası olan Nothing adlı şirketiyle neler yapacağını merak edenlerin sayısı çok fazla. Yakında çıkacak Nothing Phone (1) şirketin ilk akıllı telefonu olacak. Bu telefonun rekabette Apple ve Samsung’a nasıl meydan okuyacağını görmeyi merakla bekliyoruz. Bu telefonun çıkışının öncesinde, nasıl bir yazılım deneyimi sunacağının tadına bakmayı sağlayan Nothing Launcher Android başlatıcısı beta olarak Google Play Store’da dağıtıma çıktı.

Yazın çıkmasını beklediğimiz Nothing Phone (1) modelinde de yüklü gelecek olan bu yazılım, şu anda sınırlı sayıda Android telefonuna yüklenebiliyor. Google’ın Pixel telefonlarının yanında Samsung Galaxy S21 ve S22 serisi modelleri de listede. Her ne kadar Google Play Store’da “Nothing Launcher” araması yaptığımızda doğrudan bir sonuç görmesek de, bir başka Nothing uygulaması üzerinden bu başlatıcı uygulamasının sayfasına ulaşıp indirmek mümkün oluyor. Biz de elimizdeki Samsung Galaxy S22 Ultra modeline Nothing Launcher’ı kurduk ve onun tadına baktık.

Nothing Launcher’ın dikkat çeken en önemli özelliği sadeliği oluyor. Bazı açılardan saf Android’e benzemekle birlikte, özelleştirilmiş 2-3 tane widget ile Nothing’in marka kimliği de yansıtılıyor. Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi, özel bir duvar kağıdı var. Ana ekran ve aşağıdan yukarı doğru kaydırıldığında erişilen uygulama çekmecesi dışında özel bir unsur yok. Hızlı Ayarlar, Widget’lar bölümü ve diğer unsurlar Galaxy S22 Ultra’da yüklü gelen One UI kullanıcı arayüzünden alınıyor.

İstediğiniz uygulamaları ana ekrana taşıyabilir, bunları klasörlerde gruplandırabilirsiniz. Klasör boyutunu büyütmek ve Huawei’nin EMUI 12 telefonlarındaki gibi büyük klasörler oluşturmak mümkün. Samsung ve Google’ın telefonlarında en solda bulunan Google paneli ise bu başlatıcıda bulunmuyor. Etkinleştirilecek bir yer de görmedik.

Galaxy S22 Ultra özelinde konuşacak olursak, Samsung’un One UI kullanıcı arayüzüne göre çok ama çok sade ve biraz da sıkıcı görünen bir arayüzün varlığı söz konusu, kısa bir süre sonra One UI 4.1’e geri dönme ihtiyacı hissettik. Yine de, bu bağlantıya tıklatarak deneyebilir ve kendiniz karar verebilirsiniz. Beta sürümünde olduğu için, bazı eksiklikler de söz konusu. Yazın ilk Nothing akıllı telefonu çıktığında, bu başlatıcı da son hâlini alacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER