Teknoloji

Nothing’in ilk akıllı telefonunun çıkışı için oklar 2022’yi gösteriyor

nothing qualcomm

OnePlus’ın kurucularından Carl Pei’nin yeni girişimi Nothing, şimdiye kadar sadece bir ürün çıkarmış durumda. Ancak bu durum yakında değişecek ve Nothing’in ürün portföyüne kablosuz kulaklık dışında ürünler de eklenecek.

Şirketin çalıştığı ürünlerden biri, tahmin edilebileceği üzere, bir akıllı telefon. Carl Pei’nin OnePlus’taki tecrübesini ve mesaisini göz önünde bulundurunca Nothing’in bir telefon çıkarmak için hazırlanması hiç şaşırtıcı görünmüyor.

Nothing’in kısa süre önce Qualcomm’la yaptığı iş birliği anlaşmasına da bu açıdan bakmak mümkün. Şirketin Qualcomm’un yongalarını giyilebilir ürünlerinin yanı sıra telefonlarda da kullanması mantıklı görünüyor. Carl Pei’nin zamanında OnePlus’ta görev yaparken de Qualcomm’la benzer bir anlaşma yaptığını hatırlatmakta fayda var.

OnePlus, Pei’nin ayrılığından sonra ciddi bir değişimden geçiyor. Hemen hemen her alanda Oppo’ya entegre olan şirket, “amiral gemisi katili” olma iddiasını bırakmışa benziyor. Bu da söz konusu role Nothing’in talip olup olmayacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Gelen bilgilere göre, Nothing’in ilk akıllı telefonu 2022’nin başlarında resmiyet kazanacak. Şirketin akıllı telefonla aynı dönemde Nothing Power (1) adını taşıyan bir power bank’i de duyurması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER