ManşetlerTeknoloji

Nothing’den iki yeni kablosuz kulaklık: Ear ve Ear (a) tanıtıldı

nothing ear (a)

Nothing Ear ve Ear (a) adını taşıyan iki yeni kablosuz kulaklığını resmen gözler önüne çıkardı. Yeni kulaklıklardan Ear, ABD’de 149 dolar ve Avrupa’da da 149 avro karşılığında satılacak. Daha uygun fiyatlı bir seçenek olan Ear (a) ise 99 dolar ve 99 avroluk fiyat etiketleriyle raflardaki yerini alacak.

Nothing’in yeni amiral gemisi kulaklığı olan Ear, geçtiğimiz yıl çıkan Ear (2)’nin takipçisi niteliğinde. Ear (a) ise daha uygun fiyatlı seçenek olarak şirketin portföyünde başka bir konuma yerleşecek. Nothing’in yeni kulaklıklarının en dikkat çekici yönü ise ChatGPT entegrasyonu. Kullanıcılar kulaklık üstünde bir kıstırma hareketi yaparak yapay zekayı aktive edebiliyor.

Nothing Ear’da yenilenmiş 11 mm dinamik sürücüler bulunuyor. Seramik diyagram sayesinde tiz sesler daha zengin ve canlı şekilde duyulabiliyor. Ekstra iki hava boşluğu ise daha iyi ses için hava akışını geliştiriyor. Yüksek bit oranlı akış için LHDC 5.0 ve LDAC desteği sunan kulaklıkta geliştirilmiş Akıllı Aktif Gürültü Engelleme algoritması mevcut. Bu algoritma ses sızıntısını kontrol ediyor ve aktif gürültü engellemeyi otomatik olarak ayarlıyor.

Nothing, Nothing X uygulamasındaki Gelişmiş Ekolayzer seçeneğiyle daha fazla ses kontrolü imkanı sunuyor. Kullanıcılar buradaki ayarları arkadaşlarıyla da paylaşabiliyor.

Nothing’in yeni kulaklığı cihazlara Bluetooth 5.3 aracılığıyla bağlanıyor. Google’ın Fast Pair ve Microsoft’un Swift Pair teknolojileri de destekleniyor. Temiz Ses Teknolojisi ile eklenen yeni konuşma mikrofonları ise daha net ses iletimini mümkün kılıyor.

Aktif gürültü engelleme özelliği kapalıyken 8,5 saat olan pil ömrü, bu özellik açıldığında 5,2 saate iniyor. Şarj kutusu ise 40,5 saatlik kullanım süresi sağlıyor. Şarj kutusunun pili USB-C girişi üzerinden ya da Qi uyumlu kablosuz şarj cihazlarıyla doldurulabiliyor. Kablosuz şarj hızı 2.5W’a kadar çıkıyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan kulaklık, 22 Nisan’da satışa sunulacak.

Nothing Ear (a) renk seçenekleri arasına sarıyı da ekliyor

Ear (a) daha üst segmentteki versiyonun pek çok özelliğini muhafaza ediyor. 11 mm dinamik sürücüler, aktif gürültü engelleme ve LDAC desteği bu özellikler arasında yer alıyor. Dikdörtgen şeklindeki kasasıyla biraz daha farklı görünen kulaklığın renk seçenekleri arasında sarı da yer alıyor.

Özelleştirilmiş ekolayzer, seramik diyafram gibi özellikler de iki kulaklığın ortak yönleri içinde bulunuyor. Aktif gürültü engelleme kapalıyken 9,5 saat olan pil ömrü, bu özellik açıldığında 5,5 saate iniyor. 42,5 saat kullanım süresi sunan şarj kutusunun pili ise sadece USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER