Teknoloji

Carl Pei’nin şirketi Nothing ilk akıllı telefonunu gelecek ay tanıtacak

nothing ear 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın kurucu ortağı Carl Pei liderliğindeki bireysel tüketici teknolojileri markası Nothing, TechCrunch haberine göre, ilk akıllı telefonunu önümüzdeki ay piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirketin bir yıldan fazla bir süredir telefon üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Pei’nin bu hafta Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, Qualcomm dahil olmak üzere çeşitli şirketlerin yöneticilerine bir prototip gösterdiği söyleniyor.

Nisan ayında muhtemel bir tanıtım; şirketin, ilk ürünü olan Nothing Ear 1 adlı kablosuz kulaklıkları piyasaya sürmesinden bir yıldan biraz daha kısa bir süre sonra gerçekleşecektir. Yeni telefonla ilgili diğer detayların sınırlı olmasına rağmen, onun da şeffaf bileşenlerin kullanılması gibi, kulaklıklara benzer tasarım öğeleri içereceği bildiriliyor. TechCrunch, şirketin planları hakkında doğrudan bilgisi olan bir kaynağa atıfta bulunuyor.

Pei, Nothing’in zaman içinde daha fazla ürün kategorisine yayılmasını beklediği konusunda her zaman açık olmuştur. Geçen yılın ocak ayında The Verge sitesiyle yaptığı röportajda Pei, planın en sonunda farklı cihazlardan oluşan bir ekosistem sunmak olduğunu söyledi. Takip eden ay içinde ise Nothing, 2017’de tek bir Android akıllı telefon piyasaya süren Essential markasının haklarını satın aldı. Geçen kasım ayında ise, Hindistan’daki bir şirket yöneticisi, Nothing’in geliştirilmekte olan beş yeni ürünü olduğunu söyledi.

Daha yakın zamanlarda ise Pei, bir tür Android duyurusu yapıyor gibi göründü. 15 Şubat tarihinde yönetici, yalnızca hem Android hem de Snapdragon marka hesaplarının yanıt olarak benzer şekilde şifreli mesajlar yayınladığı, “Android’e geri dönüş” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir tweet paylaştı.Nothing’in resmi marka hesabı ise geçen ayın sonunda “Mart eğlenceli olacak.” diye bir ipucu paylaştı.

İLGİLİ HABERLER