Manşetler

Nortel’in patentleri 4.5 milyar dolara RIM, Apple, Sony, Microsoft konsorsiyumuna gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İflas eden Nortel Networks’ün elinde barındırdığı iletişim patentlerine sahip olma konusunda sektörün büyük oyuncuları kıyasıya bir rekabet içindeydi. Google’ın bu patentlerle ilgilendiğini daha önce aktarmıştık. Nihayet bu patentlerin kimin eline gittiği belli oldu.

Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, RIM ve Sony’nin aralarında bulunduğu bir konsorsiyum bir günden fazla süren ihaleyi 4.5 milyar dolarlık bir miktar karşılığında elde etti. Reuters’ın haberine göre RIM 770 milyon $, Ericsson ise 340 milyon $ para ortaya koydu. Patent anlaşmasının yılın üçüncü çeyreğinde yapılması bekleniyor.

Altı binin üzerindeki patent ve patent başvuruları kablosuzdan optiğe, yarı iletkenlere kadar birçok teknolojiyi kapsıyor. Şirketlerin bu patentlerle neler yapacağı bilinmiyor, ancak Google bu patentleri kullanarak patent ihlâl iddiaları nedeniyle karşısına çıkan kalabalığı dağıtma fırsatını kaçırmışa benziyor. Tabii, satışın tamamlanması için ABD ve Kanada mahkemeleri tarafından onaylanması gerekiyor. 11 Temmuzda bu satın alma mahkemeler tarafından görüşülecek ve karara bağlanacak.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER