Teknoloji

NoMute uygulaması iPad’ini jailbreak edenlere iOS 4.2 güncellemesiyle kaybettikleri düşey yön kilidi anahtarını geri veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPad’lerini yazılımını henüz iOS 4.2.1’e yükseltmeyenler, cihazlarının sağ tarafında bulunan ve düşey yön kilidini açıp kapatan fiziksel anahtarı kullanmaya devam ediyorlar. Bu özellikten memnun olan, ancak iOS 4.2.1’in sunduğu çoklu görev ve uygulama klasörleri gibi özelliklerden yararlanmak isteyenlerin önünde iki seçenek duruyor: Ya yazılımı yükseltip bu özelliği kaybetmek, ya da yazılım yükseltmenin yanı sıra jailbreak işlemi de yapıp bu özelliği geri almak.

Doğal olarak son seçeneği tavsiye edeceğiz. Aslına bakarsanız, Apple iOS 4.2’nin içine o fiziksel anahtarın nasıl kullanılacağı konusunda seçimi kullanıcılara bırakacak bir özellik ekleyebilirdi. Ancak bunun yerine Cupertino’daki mühendisler düşey yön kilidi anahtarının işlevini başlangıçtaki sahibine, yani ses kapatma işlevine vermeyi uygun bulmuşlar. Neyse ki, jailbreak camiası var ve kullanıcılara alternatif çözümler sunuyorlar. NoMute uygulaması da bu çözümlerden bir tanesi. Cydia’da BigBoss uygulama deposu altında dağıtılan bu uygulama iPad’in sağındaki anahtara yeniden düşey yön kilidi işlevini kazandırıyor. Uygulamanın ücretsiz olarak sunulması ise ayrı bir güzellik. iOS 4.2.1 için herkesin rahatlıkla yararlanabileceği bir jailbreak çözümü çıktıktan sonra iPad’ini jailbreak edenlerin ilk yükleyeceği uygulamanın bu olacağını düşünüyoruz.

İlgili – Download Squad
İlgili – Covering Web

İLGİLİ HABERLER