Teknoloji

Nomad’den Apple’ın AirPower kablosuz şarj matı gibi çalışan aksesuar

nomad base station pro

Apple’ın AirPower kablosuz şarj matı hiçbir zaman gün yüzü göremedi. Ancak bu ürünün piyasaya çıkmaması birçok aksesuar üreticisi için fırsat oldu. Birçok şirket Apple’ın bıraktığı boşluğu doldurmak için ilgi çekici ürünler çıkarıyor. Nomad Base Station Pro kablosuz şarj aksesuarı da Apple’ın sunamadığı esnekliği sunan bir ürün olarak öne çıkıyor.

AirPower’ın en büyük vaadi kablosuz şarj için cihazı özel bir yere yerleştirme zorunluluğunun olmamasıydı. Aynı anda üç cihazı matın herhangi bir yerine yerleştirmek hepsinin şarj edilmesi için yeterli oluyordu.

Nomad, Base Station Pro modeliyle bunu başardığını söylüyor. Üç adet cihazı aynı anda şarj eden kablosuz şarj cihazlarında genellikle gördüğümüz üçlü bobin yerine, bu cihazda 18 bobinli bir matris kullanılıyor.

Bunu gerçekleştirmek için Nomad, Aira ile iş birliğine giderek onun FreePower kablosuz şarj teknolojisini lisansladı. Bu teknoloji tek bir büyük kablosuz şarj servisi ve şarj ettiğiniz cihazın nerede olduğunu anlamayı sağlayan algoritmaları sunuyor.

Şarj aletinin geri kalan kısmı Nomad’in diğer çok cihaz destekli kablosuz şarj aksesuarlarına benziyor. Deri ve alüminyumdan yapılmış bu cihaz ile 27W USB-C adaptörüne geçilmiş. Böylelikle özel bir girişle şarj edilmesi engeli de ortadan kalkmış.

Ne var ki, dikkat çekilen bazı hususlar mevcut. Öncelikle Base Station Pro her bir cihazı en fazla 5W’lık çıkışla şarj edebiliyor. Bu da, cihazlarınız desteklese bile hızlı şarj özelliğinden yararlanamayacağınız anlamına geliyor. AirPower’dan farklı olarak Apple Watch desteği de yok. Apple, giyilebilir ürünleri için kendi şarj standardını kullandığı için bu destek sunulamıyor.

Nomad Base Station Pro’nun fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak ürünün yurt dışında kasım ayında piyasaya çıkacağı bilgisi paylaşıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER