Teknoloji

Nokia’ya göre Lumia aktivasyonları Windows Phone 8 duyurusu sonrasında artışa geçti

Microsoft Windows Phone 8 işletim sistemini geçen ayın sonlarında tanıttı. Açıklanana göre, mevcut Windows Phone 7.5 cihazları Windows Phone 8 güncellemesi alamayacak. Bu durumun cihaz satışlarını sekteye uğratacağı düşünülüyordu. Ancak görünüşe göre Nokia Lumia Windows Phone cihazlarının satışında herhangi bir etkiye rastlamamış.

Nokia’nın yatırımcı telekonferans oturumunda konuşan CEO Stephen Elop Windows Phone 8 duyurusunu izleyen haftalarda Lumia aktivasyonlarının yataydan yükselişe doğru seyir değiştirdiğini kaydetti. Geçen çeyrekte dört milyon Lumia cihazı satan Nokia bu dönem içinde 826 milyon avro operasyon zararı açıklamıştı.

Finlandiyalı telefon üreticisi Lumia güncellemelerine odaklanmayı planlıyor. Elop’un söylediğine göre Nokia’nın mevcut Lumia cihazları Windows Phone 7.8 güncellemesini alacak. Öte yandan şirket cihazları için özel uygulamalar da çıkarmaya devam edcek. Ayrıca Nokia Windows Phone işletim sistemiyle çalışan, pazarın alt ve üst fiyat bölgelerine hitap eden rekabetçi telefonlar çıkarmayı planlıyor. Elop, Nokia’nın mevcut Lumia cihazlarını Windows Phone 8’in çıkışından sonra da satmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Microsoft’un Windows 8 için cesur ve agresif bir pazarlama kampanyası hazırladığının da altını çizdi. Elop bunun Lumia ve Windows Phone satışlarına katkıda bulunmasını bekliyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER