Teknoloji

Nokia’ya göre iPhone’un modası geçiyor, Android ise kafa karıştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone cihazlarını çıkarmaya başlayan Nokia’dan şu anda akıllı telefon dünyasının en büyük iki büyük oyuncusu konumundaki iPhone ve Android ile ilgili ilginç açıklamalar geldi. Pocket-lint sitesine konuşan Nokia Küresel Eğlence Ürün Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Portföy Direktörü Niels Munksgaard iPhone’u herkesin elinde olan, modası kalmamış bir telefon, Android’i ise çok karmaşık ve güvensiz olarak nitelendirdi.

Buna karşın, Munksgaard’a göre Windows Phone cihazları bunlardan farklı ve kendisi gençlerin bu farkı farketmesini umuyor. Değişim için doğru zaman olduğunu düşünen Munksgaard pazarın aşırı derecede dolu olduğunu, bir mağazaya gidildiğinde vitrinde birbirine benzeyen bir sürü siyah renkli kalıpların durduğunu işaret etir. Nokia olarak istediklerinin farklı telefon ve servisler sunmak olduğunu belirtti.

Munksgaard’ın görüşlerini yansıtacak şekilde Nokia’nın farklı renkte ve tasarımda cihazlar çıkardığını görmekteyiz. Windows Phone’u farklılaştırma konusunda pek fazla birşey yapmak mümkün değil, ancak bu noktada da Nokia’nın Nokia Music ve Nokia Drive gibi uygulamalarla farklılık yaratmaya çalıştığını görüyoruz.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER