Teknoloji

Nokia’ya göre Apple’ın nano-SIM kart teklifi tüm gereksinimleri karşılamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın nano-SIM kart teklifini Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsüne (ETSI) kabul ettirmek için yaptıkları Nokia, Motorola ve RIM’in tepkisini çekmişti. Nokia tepki konusunda biraz daha ön plana çıkıyor gibi görünüyor. Dün bir açıklama yayınlayan şirket Apple’ın standartlaşması için çabaladığı teklifin ETSI tarafından planlanan nano-SIM standardı için önceden anlaşılmış gereksinimlerin tamamını karşılamadığını iddia etti. Ancak Nokia, RIM ve Motorola üçlüsünden gelen teklif karşılamaktaymış.

Nokia, kendi tekliflerinin müşterilerin SIM kartı herhangi bir zarar olmaksızın cihaza takma ve çıkarma konusunda kolaylıklar sunduğuna dikkat çekti. Buna ek olarak kendilerinin teklif ettiği SIM’in microSIM’den farklı boyutlara sahip olduğunu ve bu sayede ETSI gereksinimlerinden birinin de sağlandığını ifade etti. Halbuki Apple tarafından teklif edilen kartın genişliği mevcut microSIM’lerle aynıymış, bu durum da karıştırmalara, bunun da ötesinde kartın ve cihazın zarar görmesine neden olabilirmiş.

Finlandiyalı şirket kendilerinin getirdiği teklifin kart okuyucu tipi için de daha fazla tasarım seçeneği sunduğunu düşünüyor. SIM kartın cihaza nasıl takılacağı konusunda daha fazla seçenek, daha geniş bir tasarım yelpazesinde cihaz için nano-SIM kullanımının mümkün olacağı iddia ediliyor. Ne var ki, Apple’ın çözümünde öne sürülen tepsi veya SIM taşıyıcısının tasarım seçeneklerini daraltacağı ve üretim mâliyetlerini artıracağını düşünen Nokia yine de bu durumun belki üst sınıf akıllı telefonlar için sorun olmayacağını, ancak düşük mâliyetli cihazları etkileyeceğini ifade etti.

Kendilerinin teklif ettiği kart tasarımı ve bununla ilgili mekaniklerin mevcut micro SIM kartlardan daha küçük olduğunu iddia eden Nokia bunun cihazlarda daha fazla küçültme yapılabilmesine kapı açacağını da savundu. Apple’ın teklif ettiği kartın mevcut micro SIM’lerden daha küçük olsa bile ilgili mekaniklerle birlikte düşünüldüğünde boyut konusunda önemli bir azaltma sağlamayacağını iddia etti.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER