Teknoloji

Nokia’ya göre akıllı telefon arenasında savaş şimdi başlıyor

Nokia’nın Mobil Çözümler şefliğine yeni atanan Anssi Vanjoki, Nokia Conversations bloguna heyecanlı bir yazı yazdı. Bu yazıda şirketin mevcut durumu ve gelecekte karşılacağı mücadelelerle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Finlandiyalı telefon üreticisini mücadeleci olarak tanımlayan Vanjoki kaliteye dikkat çekti ve Nokia’nın üst sınıf cihazlarda tekrar ün kazanması ve fanların yeniden heyecanlandırılmasını iki ana amaç olarak belirlediğini vurguladı. Dün Nokia’ya veryansın ederek Symbian-Guru adlı sitesini kapatan Ricky Cadden’dan da bahseden Vanjoki, bu gibi durumların Nokia’nın başarısını ölçen birer araç olarak önem taşıdıklarını belirtti.

Yazılımla ilgili birkaç cümle de yazan Vanjoki, N8’in Symbian^3’lü son N serisi cihaz olduğunu doğruladı, ancak Symbian^4’ün N serisi cihazlarda da karşımıza çıkabileceğinin ihtimalinin çok yüksek olduğunu da açıklamaktan kaçınmadı. Symbian hali hazırda Nokia’nın birincil işletim sistemi seçimi olmaya devam edecek. Ancak MeeGo da piyasada rekabet edecek güce sahip mobil bilgisayarlar için uygun “mükemmel” bir platform olarak anılmayı sürdürüyor.

Anssi yazısını mobil bilgisayarların cebe sığacak kadar küçük ve mükemmel olacaklarını belirtirken, bunların ne tarzda olacaklarına dair bir detaylandırma yapmaktan kaçındı. Anssi Vanjoki’nin yazısını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER