Teknoloji

Nokia’nın yönetim katında “organizasyon değişiklikleri” olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın önümüzdeki cuma günkü Capital Markets Day etkinliğinden önce konuşulan tek olay Microsoft ile girilecek işbirliği değil. Almanya’nın Wirtschaftswoche adlı haftalık yayını yeni CEO Stephen Elop’un şirketin mevcut bazı üst düzey yöneticilerine “hoşçakal” diyeceğini iddia etti.

Haberi “şirketteki kaynaklarına” dayandıran dergi, cep telefonları biriminin önde gelen yöneticilerinden Mary T. McDowell, pazarlama birimi yöneticisi Niklas Savander gibi tanınmış isimlerin şirkete veda edecek olanlar arasında yer alabileceklerini belirtti. Bunun yanında geliştirmeden sorumlu baş yönetici Kai Oistamo, servisler ve mobil çözümlerden sorumlu yönetici Tero Ojanpera gibi isimler de Nokia’da son günlerini yaşıyor olabilir. Yönetim katındaki bu değişiklikler geçtiğimiz eylül ayında CEO’luk koltuğuna oturan Stephen Elop’un ilk büyük hamlesi olarak dikkat çekiyor.Nokia’nın kafa avcılarını görevlendirerek boş kalacak yerlere yeni kişiler aramaya başladığı belirtiliyor. Bu arada gidecek olanların yanı sıra kalması kesin olanlar da var. MeeGo projesinin başında Alberto Torres ve Symbian akıllı telefonun başında Jo Harlow’un koltuklarının sağlam olduğu söyleniyor.

Eğer yukarıda aktardığımız yönetim katı değişiklikleri hayata geçecek olursa, bunlarla amaçlananları şu şekilde sıralayabiliriz: Nokia’nın kurumsal stratejisini hızlı bir şekilde yürütme konusundaki yeteneksizliğini gidermek. Nokia’nın S40 telefonlarıyla lider olduğu Hindistan ve bunun gibi gelişmekte olan pazarlarda Çinli ve Hintli yerel üreticiler sayesinde giderek artan rekabete karşı mücadele edebilmek.

İlgili – Wirtschaftswoche

İLGİLİ HABERLER