Manşetler

Nokia’nın Windows RT tableti Şubat 2013’te tanıtılabilir

Nokia’nın Windows tablet çıkaracağına yönelik dedikodular bir kez daha alevlendi. DigiTimes tarafından verilen habere göre şirketin 10 inç’lik Windows RT tableti Şubat 2013’te tanıtılacak. Nokia’nın bu tablette Snapdragon S4 işlemci kullanmak için Qualcomm ile görüşmeler yürüttüğü de iddialar arasında yer alıyor. Aslında bu tabletin 2012 yılında çıkacağı söylenmişti, ancak Microsoft’un Surface tabletleriyle piyasaya girişi yakın iş ortağı Nokia’nın bu alana girişini biraz ertelemiş olabilir.

Tedarik zincirinde konuşulanlara göre Nokia Windows tabletini bu yılın ilk çeyreğinde çıkarmayı planlanmıştı. Üstelik bunun için Compal ile 200 binlik bir test üretimi anlaşması da yapılmış. Ancak Microsoft’un Surface ile Windows tablet segmentine öncülük etmek istemesi Finlandiyalı şirketi bu planından geçici bir süre için caydırmış. Ayrıca yeni işletim sisteminin yeteri kadar test edilmemiş olması da onların kararına etkide bulunan bir başka engel olmuş.

Gelen en son haberler Nokia’nın tablet çalışmalarının yeniden hareketlilik kazandığı şeklinde. Nokia’nın bu donanım için Microsoft, Qualcomm ve Compal ile yeniden masaya oturduğu düşünülüyor. Cihazın lansmanı içinse önümüzdeki şubat sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi işaret ediliyor. Böylelikle Nokia’nın bu yılın fuarında 808 PureView ile yarattığı etkinin bir benzerini gelecek yılın fuarında da yaratacağı düşünülüyor.

DigiTimes’ın geçtiği havadislerin doğruluğu konusunda karmaşık bir ünü bulunuyor. Bazı dedikodular doğru çıkarken, boş çıkan bazı fısıltıları da olmuştu. Ancak uzun zamandır Nokia’dan bir tablet beklendiği gerçek. Ayrıca şirketin tasarım şefi de daha önce tablet konseptleri üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı. Qualcomm’un bu tabletle bağlantısı da daha önce dile getirilmişti.

Nokia CEO’su Stephen Elop da tablet alanına ilgilerinin devam ettiğini, ancak henüz duyurulacak özel bir planlarının olmadığını geçmişte dile getirmişti. Bununla birlikte Elop Nokia’nın tablet segmentine sadece gerçekten “Nokia’ya özel” bir şeyler bulduklarında gireceklerinin de altını çizmişti. Bu yılın başında ortaya çıkan SEC dokümanlarında ise Nokia ürün segmenti içinde tabletin bulunmamasına atıfta bulunmuş ve bunun ekosistemine olan tehditlerine değinmişti.

Nokia, Lumia tarzı bir tasarıma sahip olan Windows tabletiyle farklı bir şeyler sunabilir. Ayrıca Windows Phone 8 için geliştirdiği uygulamaların muadillerini Windows 8 tarafına getirerek yazılım anlamında da kendi tabletini diğerlerinden ayırabilir.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER