Manşetler

Nokia’nın Windows RT tableti batarya ve klavyeli kapakla birlikte gelecek

Nokia şu sıralar 2013’ün başlarında tanıtmayı planladığı Windows RT tableti geliştirmekle uğraşıyor. Nokia’nın planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre Finlandiyalı şirketin tableti HDMI ve USB portları barındıracak, Microsoft’un Surface RT tabletindeki gibi 10.1 inç’lik ekrana sahip olacak. Ayrıca Nokia’nın tableti hücresel şebeke bağlantı desteği de sunacak, böylelikle bu tablet mobil operatörler tarafından da çeşitli tekliflerle müşterilere sunulabilecek.

Nokia’nın tabletinde özellikle bataryalı kapağa odaklandığı söyleniyor. Nokia’nın tablet için çıkaracağı bu özel kapak tableti bir kitap görünümüne sokacak. Tablet üzerinde bulunan uygun porta bağlanan kapak hem bir klavye hem de ayak işlevi görecek. Ayrıca Nokia bu kapağa batarya da ekledi, böylelikle düşük pil gücündeki tablete ek enerji de saplanmış olacak. İki adet USB portu sayesinde çevresel ekipmanları bağlamanın mümkün olacağı bu tabletin tek bir şarjla 10 saate kadar çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca bataryanın yüzde 50’lik kısmının kısa bir süre içinde şarj olması gibi bir avantaj da söz konusu olacak.

The Verge’nin kaynakları Finlandiyalı şirketin başlangıçta kısıtlı sayıda tablet üretmeyi planladığı ve daha sonra bir Windows 8 tablet üretme planını bu şekilde test etmeyi umduğunu belirtiyor. Nokia’nın ilk tableti ARM tabanlı yonga üzerinde çalışacak ve doğal olarak Windows RT işletim sistemiyle yüklü gelecek. Daha önce çıkan haberler Nokia’nın tabletinin şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacağı şeklindeydi, bu konuda henüz net bir açıklama veya bilgi yok. Konuyla ilgili olarak Nokia’nın görüşlerini almak isteyen The Verge tayfası Finlandiyalı şirketten “pazar söylentileri veya spekülasyonları üzerine yorum yapmadıkları” şeklinde bir cevap almış.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER