Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone’a geçiş süreci mahkemelik oldu

Nokia’nın çok konuşulan Windows Phone’a geçişi, bir süre daha konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor. Geçiş sürecinden pek memnun olmayan bir grup hissedar şirketi dava etti. Geçiş sürecini başarısız olarak nitelendiren hissedarlar, şirket yöneticilerini süreci doğru yönetememek ile suçladı. New York’ta Robbins Geller Rudman & Dowd Avukatlık Bürosu tarafından açılan davanın dilekçesinde, şirket yöneticilerinin Windows Phone’a geçiş ile beraber Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki bocalamasının duracağını söyledikleri ancak olayların bu yönde gelişmediği belirtildi.

Dava dilekçesinde Nokia yöneticilerinin özellikle sermaye piyasasını düzenleyen yasaları ihlal ettiklerinin altı çizildi. 26 Ekim 2011 ve 10 Nisan 2012 arasında Nokia hissesi alan herkes davaya müdahil olmaya çağırıldı. Bütün bu gelişmelere rağmen, Nokia Windows Phone’a dair heyecanını halen koruyor. Ancak, pazardaki duruma bakıldığı zaman işlerin Nokia adına pek de olumlu gitmediği görülüyor. Şirket, geçtiğimiz çeyrekte 1.7 milyar dolar zarar açıklamıştı. Windows Phone işletim sistemli Lumia serisinin satışları, gelişmekte olan pazarlarda azalan satışların zararını telafi etmekte an itibariyle yetersiz bir performans çiziyor.

Davaya ilişkin olarak şirketten yapılan açıklamada ise davadaki iddiaların an itibariyle gözden geçirildiği ve asılsız olduğuna inanıldığı belirtildi. Şirket, iddialara karşı kendisini müdafaa edeceğini de aynı açıklamada kamuoyuna duyurdu.

İlgili – IntoMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER