Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone cihazları önümüzdeki on iki aydan önce beklenmiyor

Nokia Hindistan yönetim direktörü D Shivakumar, Nokia’nın ilk Windows Phone cihazını kabaca bir yıl sonra çıkaracağını iddia etti. Yöneticinin DNA India’ya yaptığı açıklamada, Finlandiyalı şirketin kabaca 12 aylık bir takvim içinde çalıştığını belirtildi. Bu durumda Windows Phone 7 sürümünün atlanacağı ve Nokia markalı ilk Windows Phone cihazının Mango kod adıyla anılan gelecek sürümle yüklü şekilde geleceğini söyleyebiliriz.

Windows Phone’un gelecek sürümü Mango’nun çıkışının da 2012’ye kaldığı dile getiriliyor. Aslında Nokia’nın 2011 planlarını geciktiren unsurun bu olduğuna dikkat çekiliyor. Şirket Microsoft ile işbirliğini duyurduktan sonra ilk Windows Phone cihazını bu yılın sonlarına doğru çıkaracağına dair ipuçlarını ve 2012 yılında çeşitli fiyat noktalarında konumlanmış ve fazla sayıda Windows Phone cihazın geleceğinin işaretlerini vermişti.

Bu yıl için Nokia’nın 40-50 kadar yeni cihaz çıkaracağı ve bunların hemen hemen 20 tanesinin Symbian ile çalışan akıllı telefonlar olacağı iddia ediliyor. Nokia akıllı telefonlarında tamamen Windows Phone platformuna geçiş için iki yıllık bir süreyi öngörüyor.

İlgili – DNA India

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER