Teknoloji

Nokia’nın uygulama geliştiricilerine ücretsiz Windows Phone cihazı dağıtma planı doğrulandı

Nokia, Launchpad adı verilen geliştirme projesinin içinde yer alan yazılımcılara 25 bin ücretsiz Windows Phone cihazlarından bir tanesinin ücretsiz olarak verileceğini duyurdu. Nokia, geliştiricilerine daha önce de Nokia E7‘yi ücretsiz olarak dağıtmıştı. Lumia 800 veya Lumia 710‘dan birini alacak Nokia geliştiricileri ayrıca Microsoft’un App Hub üyeliği için ödenmesi gereken üyelik fiyatında da indirim hakkına sahip olacak.

Nokia’dan yapılan açıklamada durum “Eğer geçtiğimiz şubat ayında, yeni akıllı telefon stratejimizi açıkladığımızda bir Nokia E7 aldıysanız, o hâlde otomatikman bir Windows Phone cihazı alacaksınız. Eğer şu anda bir Nokia Geliştirici Şampiyonu veya bir Nokia Launchpad üyesiyseniz, çoktan seçildiniz ve çok yakında yeni Nokia Windows Phone cihazınızı nasıl alacağınızı anlatan bir e-posta alacaksınız.” şeklinde özetlendi.

Yazılım geliştiricilerinin uygulamalarını Windows Phone Marketplace üzerinde yayınlamaları için gerekli olan App Hub üyeliğinin yıllık bedeli 99$. Ancak aktif Nokia geliştiricileri bu ay içinde bu üyeliğe nasıl ücretsiz biçimde erişebileceklerine dair bir e-posta alacak. Bu arada Nokia geliştiricileri tarafından tasarlanan Windows Phone uygulamalarının, Nokia’nın Windows Phone cihazlarında yüklü gelen App Highlights uygulamasında öne çıkma gibi bir şansı da bulunuyor. Söz konusu uygulama Nokia Windows Phone cihaz sahiplerine telefonlarına yükleyebilecekleri uygulamalar konusunda tavsiyede bulunuyor.

Henüz bir Nokia geliştiricisi olmayanlar için şirket yakındaki etkinliklerden bir tanesine katılmayı öneriyor. Yakındaki etkinlikler için şirketin geliştiriciler sitesine göz atabilirsiniz.

İlgili – Nokia Developer

İLGİLİ HABERLER