EğlenceManşetler

Nokia’nın “Tak ve Dokun” teknolojisi HDTV’yi dev bir N8’e dönüştürüyor – Video

Nokia N8’in HDMI çıkışını ve 12 megapiksellik kamerasını evinizdeki HDTV ile birleştirirseniz ortaya ne çıkar? Bunun cevabı büyük bir akıllı telefon olabilir.

Nokia’nın araştırma laboratuarı yeni bir prototiple Nokia World 2010 ziyaretçilerinin karşısına çıktı. “Tak ve Dokun” olarak adlandırılan bu teknoloji Nokia N8’in bildiğimiz HDTV arkadaşlığını dokunmatik girişleri tanıyabilme yeteneğiyle birleştiriyor. Bu olay ise alüminyum kasalı Nokia’yı ekrandan yaklaşık 1.5 metre uzakta tutmakla ve kameranın elinizin hareketlerini ve dokunmasını görecek şekilde yerleştirilmesiyle mümkün oluyor. Böylelikle devasa ekranlı bir Symbian^3 akıllı telefon elde etmiş oluyorsunuz.

Bu teknolojinin şu safhada tam doğrulukla çalışmamasını normal karşılamak gerekir. Ayrıca bu teknolojiyi şu anda kullanıma açma gibi bir plan da söz konusu değil. Ancak bizleri gelecekte nelerin beklediğini göstermesi açısından kayda değer bir şey olduğu gerçek. İlgilenenler için Nokia’nın “Tak ve Dokun” teknolojisini temsil eden videolar aşağıda yer alıyor.

Video: Nokia N8 ile “Tak ve Dokun” teknolojisi

İlgili – My Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER