Manşetler

Nokia’nın Symbian Belle cihazları için Microsoft Office Word, Excel ve PowerPoint uygulamaları geldi

Nokia Lumia 900 gibi Windows Phone cihazları Nokia’nın Microsoft ile kurduğu ortaklığın sadece bir ayağını oluşturuyor. İşin bir de yazılım ürünleri tarafı var ve bu tarafta Microsoft Nokia kullanıcılarını kucaklama konusunda bir hayli aktif çalışıyor. Son olarak Microsoft Office uygulamalarının tümü Nokia’nın emektar Symbian platformunu destekler hâle geldi.

Yaklaşık bir ay önce gelen iş odaklı Office uygulamalarına ek olarak artık Word, Excel ve Power Point de Nokia’nın Symbian Belle cihazlarına ayak bastı. PowerPoint haricinde tüm Office uygulamaları dokümanlar oluşturma ve onları düzenleme fırsatı sunacak. PowerPoint’te ise sadece düzenleme işlemine izin var, en azından şimdilik. Nokia, bu yeni uygulamaların telefonlara bir yazılım güncellemesi şeklinde sunulacağını belirtti, yani telefonunuzda bulunan Yazılım Güncelleme uygulamasını çalıştırmanız ve son güncellemeleri kontrol etmeniz gerekiyor. En azından önümüzdeki birkaç hafta için bu uygulamalar Nokia Mağaza’dan sunulmayacak.

Microsoft Office uygulamaları şu an için Nokia 701, 700, 603, E7, X7, C7, Oro ve C6-01 sahipleri tarafından kullanılabilecek. N8, E6 ve Nokia 500 kullanıcıları da bu yazılımları daha sonra alacak. Bu arada Nokia 808 PureView da piyasaya çıktığında bu Office uygulamalarını kullanabiliyor olacak.

İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER