Teknoloji

Nokia’nın MeeGo tableti Z500 Ovi Mağaza’dan kendisini açık etti

Bugünkü gündemimizde Nokia N8’in ayrı bir yeri vardı. Ancak vereceğimiz bu haber en az N8 kadar ilginç. Nokia’nın MeeGo ile çalışan bir tablet üreteceğine dair dedikodular geçtiğimiz yazın başından beri ortalıkta dolaşıyordu. Aslında Nokia ve Intel geçen Şubat ayında açık kaynak kodlu işletim sistemi için güçlerini birleştirdiğinde tablet cihaz beklentileri de yükselmeye başlamıştı. Nokia’nın içinden önemli bilgiler aktaran Eldar Murtazin Nokia’nın beklenen tabletinin ismini ilk kez zikretti: Z500.

Murtazin’in haberini duyup da Ovi Mağaza’ya giren kullanıcılar cihazlarının adını Z500 olarak değiştirdiklerinde desteklenmeyen cihaz uyarısı yerine yukarıdaki ekran görüntüsüyle karşılaştılar. Yalnız şimdi girip bakacak olursanız Z500 gibi bir cihazın olmadığı şeklinde bir mesajla karşılaşabilirsiniz.

Eldar Murtazin konuyla ilgili olarak Twitter sayfasında aşağıdaki gibi bir yorumda bulundu:

“Dedikodu değirmeni. Bildiğim kadarıyla, Nokia Z500 (Nokia MeeGo tableti) ile ilgili kuşkulu bir durum var. Nokia fiyat ve özelliklerden memnun değil.”

En azından elimizde Nokia’nın MeeGo tabletinin bir ismi var. Beklenen tabletin diğer MeeGo yüklü Nokia cihazlarıyla birlikte 2011 yılı içinde çıkması bekleniyor.

İlgili – SlashGear
İlgili – Mobile Geek Inc.
İlgili – NokiaPort.de
İlgili – Twitter (@eldarmurtazin)

İLGİLİ HABERLER