Teknoloji

Nokia’nın kârı geçen seneye göre yüzde 40 geriledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo’nun koltuğu sallantıda ve gelen son rakamlarda onu pek de kurtaracak gibi görünmüyor. Finlandiyalı şirket 2010’un ikinci çeyreğinde 221 milyon avro kâr elde etti. Bu miktar birçok şirketi mutlu edebilir, ancak bir sene önce aynı dönemde 380 milyon avro kâr etmişseniz, o zaman birşeyler ters gidiyor demektir.

Aslında Nokia’nın bir sene önce hazırlamış olduğu bir rapor ekonominin daha da sert koşullara sahip olacağını öngörüyordu. O zaman Nokia cihazlarının ortalama satış fiyatı 64 avro iken, bu rakam bu yılın ilk çeyreğinde 62 avroya, şimdi de 61 avroya geriledi. Nokia bu durumun özellikle yüksek profilli akıllı telefonların oluşturduğu fiyat baskılarından ve her ne kadar önemsiz gibi görünse de her çeyrekte 111 milyon birim ürün satılınca önemli hâle gelen kur farkından kaynaklandığına inanıyor.

Olli-Pekka Kallasvuo yerine başkasının gelmesinin Nokia için iyiye gidişe vesile olmayacağını, durumun iyi veya kötü, bir şekilde sonuçlanacağına inandığını belirtiyor. Biz de Nokia’nın durumunu izlemeyi sürdürüyoruz.

İlgili – Nokia [PDF]
İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER