Teknoloji

Nokia’nın kamera ve görüntüleme şefi Damien Dinning şirketten ayrılıyor

Nokia’nın görüntüleme departmanının başındaki isim olan Damien Dinning Finlandiyalı şirketten ayrıldı. Nokia’dan önce Nikon’da görev yapmış olan Dinning, Nokia N8, 808 PureView ve Lumia 920 gibi her biri kameralarıyla ön planda olan akıllı telefonların geliştirme çalışmalarında önemli rolleri üstlenmişti.

nokia-808-pureview-inceleme-00033

Bildiğiniz gibi Nokia’nın telefonlarında kamera ve görüntüleme özellikleri rakiplerine göre bir hayli güçlü oluyor. Şirket geçen yıl itibariyle geçiş yaptığı Windows Phone platformunda da bu güçlü yanlarını kullanarak farklılaşmayı amaçlıyor. Bu hafta içinde Türkiye’de de piyasada gördüğümüz Nokia Lumia 920 bu amacın en önemli araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Nokia’dan Dinning’in ayrılışıyla ilgili olarak yapılan açıklamada Dinning’in kişisel kararı sonucunda şirketi 30 Kasım 2012 tarihinden itibaren resmen bırakacağı belirtildi. Geçen dokuz yılda Dinning’in birçok yeniliğe imza attığı ve son olarak Akıllı Cihazlar bölümünde program yöneticisi rolüyle olmak üzere Nokia’ya değerli katkılarda bulunduğu kaydedildi. 

Damien Dinning’in bundan sonraki adresi farklı bir sektör. Her ne kadar olayın ilk haberleri verilmeye başlandığında durum belli olmasa da, sonrasında gelen haberler Dinning’in aralık ayı ortalarına doğru Jaguar Land Rover’da çalışmaya başlayacağı belirtildi.

İlgili >> PureView Club

İLGİLİ HABERLER