Teknoloji

Nokia’nın iPhone 5c’ye dokunduran Twitter mesajı en çok retweet edilen pazarlama mesajı oldu

Apple’ın 10 Eylül tarihinde renkli kasalara sahip iPhone 5c’yi tanıtmasının hemen ardından Nokia Büyük Britanya kolu Twitter hesabı üzerinden Apple’a bir teşekkür mesajı yollamış, bu mesaja da Lumia ailesinin rengarenk kasalara sahip üyelerinin bir arada gösterildiği bir fotoğrafı eklemişti. Fotoğrafın tepesinde “taklitçilik övgünün en iyi biçimidir” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan da bulunuyordu.

nokia-lumia-tweet-230913

Nokia bu tweet ile Apple’a ufaktan dokunduruyor, iPhone 5c’nin rengarenk kasalara sahip Nokia Lumia telefonlarının kopyası olduğunu söylüyordu. Görünüşe göre, Nokia UK’nin bu tweet’i amacına fazlasıyla ulaşmış. 38 bin kez retweet edilen bu tweet, Business Insider’ın da belirttiği gibi, Twitter tarafından site tarihi içindeki en popüler pazarlama tweet’i olarak nitelendirilmiş. Bu arada tweet’in retweet edilme sayısı haberi hazırladığımız sıralarda 40 bine yaklaşıyordu.

Aslına bakarsanız renkli cihaz üretme fikrini Nokia geliştirmedi, Apple’ın iPod’ları da yıllardır farklı renk seçenekleriyle sunuluyor. Ancak kabul etmek gerekir ki, Nokia Lumia’larla birlikte farklı renkler akıllı telefon kullanıcılarının ilgisini çekti. İşte Nokia da bu noktadan yola çıkarak Apple’ın kendilerini kopyaladığına inanıyor olmalı.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER