Manşetler

Nokia’nın ilk Windows Phone cihazı ile tanışın: Nokia Lumia 800 – Galeri & Video (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz şubat ayında duyurulan Nokia – Microsoft akıllı telefon işbirliğinin ardından bu zamana kadar geçen süre boyunca rastladığımız bilgi sızıntılarının, fotoğrafların, videoların sonunda bugün Nokia markalı ilk Windows Phone cihazıyla nihayet tanıştık. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Nokia World 2011 etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Stephen Elop Nokia Lumia 800’ü tanıttı.

Nokia Lumia 800 de Nokia N9 gibi majenta, siyah ve cam göbeği şeklinde canlı renk seçenekleriyle satılacak. 3.7 inç’lik AMOLED Clear Black ekrana sahip olan bu cihazda 1.4 GHz’lik işlemci ve donanım tabanlı hızlandırma destekli grafik işlemci bulunuyor. Nokia Lumia 800’de Carl Zeiss optikli, f/2.2 açıklıklı kamera, 16 GB’lık dahili bellek gibi teknik özellikler yer alıyor. Telefonun Avrupa satış fiyatı vergiler ve ücretler hariç 420 avro olarak belirlenmiş durumda.

Nokia Lumia 800 bir Windows Phone cihazı olduğu için Microsoft’un Windows Phone ile sunduğu işlevleri bünyesinde barındırıyor. Office Hub sayesinde ofis dokümanlarını kolaylık yönetmeyi ve düzenlemeyi sağlayan cihaz SharePoint entegrasyonuna ve 25 GB’lık ücretsiz SkyDrive bulut depolama alanına sahip. Avatars destekli Games Hub alanında 3D hızlandırma destekli oyunları bulmak mümkün. Internet Explorer mobil internet tarayıcısıysa masaüstü versiyonla aynı işleme motorunu kullanıyor, bu sayede masaüstüne yakın bir web’de gezinme deneyimi sunuyor.

Bu arada Nokia’ya özel bazı servisler de Nokia Lumia 800 üzerinde sunulacak. Bunlardan bir tanesi Nokia Drive. Nokia N9’da da rastladığımız bu navigasyon uygulaması sesli tarif desteğine de sahip. Nokia Lumia 800’ün sesli ve ücretsiz navigasyon destekli tek Windows Phone cihazı olduğu belirtiliyor. Ücretsiz olan bu yazılım 69 milyon yere dair bilgileri veritabanında bulunduruyor. Nokia Drive’ın kullanıcı arayüzü Windows Phone’un tasarım çizgisi doğrultusunda geliştirilmiş. Bir diğer Nokia servisi olan Nokia Müzik de Nokia Lumia 800’de yer alıyor. Windows Phone’un kullanıcı arayüzüne göre düzenlenen bu uygulamada herhangi bir üyelik veya üye girişine gerek bıraktırmadan çalışan Mix Radio adlı yeni bir servis bulunuyor. Mix Radio’da Nokia’nın hazırladığı şarkı listelerini dinlemenin yanı sıra kullanıcılar da kendi şarkı listelerini oluşturabilecek. Nokia’nın oluşturduğu listelerin daha sonra internet bağlantısının olmadığı durumlarda dinlenmek üzere indirilebildiğini de belirtelim.

Nokia Lumia 800’ün kasım ayında ilk etapta Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Büyük Britanya’da, 31 mobil operatör ve perakende zinciri tarafından satılması bekleniyor. Yıl sonuna kadar bu ülkelere Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan da eklenecek. 2012 yılında ise daha fazla ülkede bu cihazı göreceğiz.

Galeri: Nokia Lumia 800
[nggallery id=716]

Video: Nokia Lumia serisiyle tanışın

Video: Nokia Lumia 800 Reklamı

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde Kişiler ve Mesajlaşma

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde Nokia Drive uygulaması

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde internet deneyimi

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde müzik ve eğlence

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde Marketplace ve oyunlar

Video: Nokia Lumia 800 üzerinde Office ve Mail

Video: Tasarımcısından Nokia Lumia 800’ün hikayesi

İlgili – Nokia
İlgili – Nokia 800 Teknik Özellikler Listesi [PDF]

İLGİLİ HABERLER