Teknoloji

Nokia’nın elden çıkardığı Vertu ilk Android telefonu Vertu Ti’yi çıkarmaya hazırlanıyor

Nokia’nın elden çıkardığı lüks telefon üreticisi Vertu ilk Android telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Teknoloji dünyasının bildik isimlerinden olan Eldar Murtazin tarafından ilk olarak ortaya atılan bu iddia daha güvenilir bulunan Blog of Mobile sitesi tarafından da desteklendi, siteye göre bu cihaz Vertu Ti adını taşıyacak.

vertu-ti-310113

Cihazın kayıtlarına Bluetooth SIG’nin veri tabanında rastlanıyor; RM-828V kod adıyla tanımlanan Vertu Android 4.0.4 ile çalışıyor. Benchmark kayıtları ve diğer sertifikasyon sayfalarında bu cihazın 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz işlemci ve NFC gibi teknik özelliklere sahip olduğu belirtiliyor. Söz konusu Vertu olunca ne teknik özellikler ne de işletim sistemi pek önemli değil. Bu cihazları farklı ve müşterilerinin gözünde çekici kılan onların deri, mücevher ve diğer değerli materyalleri kasasında barındırması. Muhtemelen Vertu Ti’de de böyle bir kasa bulunacaktır. 

vertu-ti-bluetooth-sig-310113

Vertu sızan bu bilginin doğru olup olmadığı hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı, ancak şirket gelecek ay yeni bir telefon çıkaracağı bilgisini doğruladı. Geçmişte çıkan Vertu telefonları Symbian ile çalışıyordu, ancak Nokia bu şirketi geçen yıl satmış, ayrıca Symbian’dan da elini eteğini yavaş yavaş çekmeye başlamıştı. Bu nedenle yeni Vertu cihazlarında Android işletim sistemi en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Blog of Mobile sitesinin paylaştığı Vertu Ti fotoğrafına bakıldığında tasarımın Vertu’nun 2011’de çıkardığı Constellation T modeline benzediği, bunun yanında Android cihazlarındaki gibi geri, ana ekran ve menü tuşlarının cihaza eklendiği görülüyor.

İlgili >> Twitter (Eldar Murtazin), Blog of Mobile, Bluetooth SIG, GLBenchmark, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER