Teknoloji

Nokia’nın ClearBlack ekran teknolojisi nasıl çalışıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, son zamanlarda çıkardığı cihazlarında yer alan ClearBlack ekran teknolojisiyle ilgili detayları paylaştı. ClearBlack ekran en parlak güneş ışığında bile siyahı en karanlık gecenin siyahı gibi işlemeyi başarıyor. Yukarıdaki grafikte göreceğiniz gibi, Nokia E7, Nokia N9 ve Lumia 800 gibi cihzlarda yer alan ClearBlack ekran üç ince katmandan oluşuyor; lineer polarizör, çeyrek dalga geciktirici film ve yansıtıcı yüzey.

Işık ilk katmana girdiğinde, bu katman ışığın dalga titreşimini dikeyde hizalıyor, bu sayede ışık geciktirici katmana girdiğinde sağa doğru dönmeye başlıyor. Yansıtıcı yüzeye girdiğinde ise bu dönüş yönü tersine dönüyor ve sola dönüşlü bir polarizasyona sahip olup geciktirici katmana geri çarpıyor ve burada yatay olarak polarize ediliyor. Bu sayede ekranın en üstünde yer alan polarize filtre yatay polarizasyonlu ışığı dışarı bırakıyor, yani bu ışık yüzünüze yansıma yapmıyor.

Pekiyi, ekranın ürettiği ışık neden bu süreçten etkilenmiyor. Ekran ışığı sadece sürecin ikinci parçasından geçiyor, yatayda hizalanmadığı için oldukça koyu ve göz alıcı renklerin üretilmesini sağlıyor. Nokia’nın ClearBlack teknolojisi çerçevesinde geliştirdiği bu yöntem sayesinde de güneş ışığı altında telefonları düzgün bir şekilde kullanmak mümkün oluyor.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER