Teknoloji

Nokia’nın çevrimiçi mobil uygulama ve medya portalı Ovi Store

nokia-mwc-09-2009-02-16_029-290-x-192Nokia’nın çevrimiçi uygulama ve medya portalı Ovi Store’un duyurusu Mobil Dünya Kongresi’ndeki basın toplantısında yapıldı. Nokia’nın Download, Mosh ve widget uygulamaları da Ovi Store’un alt birimleri olacak.

Bütün N97 cihazları Ovi Store uygulaması yüklenmiş olarak gelecek. Bunun yanında şu anda mevcut olan tonlarca S40 ve S60 kullanıcısı da bu servisten Mayıs ayından itibaren yararlanabilecek. Nokia, Ovi Store’un zaman geçtikçe ne istediğinizi kavrayacağını ve coğrafi konuma göre kullanıcılara tavsiyeler sunacağını söylüyor. Bu arada uygulama geliştiricileri için de bir site açıldı, Nokia da Apple gibi %70’lik bir gelir paylaşım modeli uygulayacak gibi görülüyor.

İlgili — Engadget

Resim – Engadget

Güncelleme (18.02.2009): Nokia Türkiye yayınladığı bültende Ovi Store’a aşağıdaki gibi değindi.

Yeni içerikler için Ovi Store
Ticari olarak Mayıs ayında açılacak olan Ovi Store, insanlara, sosyal bağlantılarına ve fiziksel lokasyonlarına dayanan hedeflenmiş içerik sunacak. Nokia, bu bağlantı ve lokasyonları ?Sosyal Lokasyon? (Social Location) diye adlandırıyor. Ovi Store, geliştirme uzmanlarına, Nokia?nın global müşteri tabanı için yeni, yararlı ve heyecan verici uygulamalar sunmak üzere, dinamik ve potansiyel olarak kazançlı bir fırsat sağlıyor. İçerik sağlayıcılar, çalışmalarını mağazaya tek bir kanal, Publish.Ovi.com, üzerinden aktarabilecekler. Publish.Ovi.com, 16 Şubat itibariyle içerik yerleştirmeye açık olacak. Geliştirme uzmanlarını ve tüketicileri içeren açık bir ekosistem kurmak, Nokia?nın interneti son derece kişisel bir deneyime dönüştürme vizyonunun temelini oluşturuyor. Forum Nokia?nın binlerce uygulamanın yaratıcısı olan ve birbirinden tutkulu geliştirme uzmanlarını kapsayan 3,5 milyonluk üye topluluğu sayesinde, Ovi Store?un yaza kadar heyecan verici yeni içeriklerle dolup taşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER