Teknoloji

Nokia’nın buz gibi cep telefonu: Nokia Ice

Nokia’nın 1 Nisan şakası da özel bir akıllı telefon oldu. Nokia Ice olarak adlandırılan bu telefonun ekranına yerleştirilmiş olan Windows Phone ana ekranı şirketin yeni stratejisinin reklamını yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmadığı şeklinde yorumlanabilir. Nokia Conversations resmi blogunda yazısı yayınlanan Nokia Ice’ın hem malzeme maliyetlerini düşürdüğü hem de çevresel etkiyi azalttığı yazılmış.

Ayrıca yazıda “Nokia’nın kökleri Finlandiya’da, tamamen buz ve karla kaplı bir yerde. Yüzyıllardır bu materyali anlamaya çalıştıktan sonra nihayet onu evcilleştirmeyi başardık. Bu, insanın doğayı anlamasının gerçek bir zaferi.” şeklinde bir paragrafla bu telefonun nasıl gerçeğe dönüştürüldüğü destansı (!) bir ifadeyle anlatılmış. Bu arada kullanılan üretim materyalleri nedeniyle Nokia Ice’ın sürekli uzayan zaman aralığı boyunca laboratuvarı terkedemeyeceği, ancak bu projenin Nokia’nın özellikle İskandinav bölgesindeki gelecek 1 milyar kullanıcıyı mobil teknolojilere ve internete bağlamak amacını taşıyan uzun vadeli stratejisi dahilinde, bilimi kullanarak geliştirmeyi planladığı telefonun bir parçası olduğunu kaydetti.

Nokia Conversations ekibinin hazırladığı ve sanki ciddi bir yazıymış gibi detaylarını ciddi ciddi, çok güzel bir şekilde anlattığı yazıyı aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Nokia Conversations

http://conversations.nokia.com/2012/04/01/nokia-ice-the-new-super-cool-phone/

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER